По-щастливи само за час

Със седем прости действия
По-щастливи само за час

Свикнали сме да възприемаме щастието като нещо дългосрочно, за което се изискват упорити усилия и много търпение. Всъщност, щастието е най-лесното нещо на света. Стига, разбира се, да знаете как да го достигнете. Най-удивителната характеристика на това магическо състояние е в това, че то се крие във всичко – от чашката с кафе до безбрежния океан. Понякога е нужно само да знаете как да извлечете магическата есенция. В момента си стоим на бюрото в офиса и си мислим, че щастието се крие дори и тук – в обикновената рутина. И за да ви го докажем, решихме да ви предложим седем съвета, които ще ви направят по-щастливи само за час. Ако не вярвайте, четете....

1. Енергизирайте се: станете от работното си бюро и се разходете по коридора или навън за десет минути. Колкото по-бързо се движите, толкова повече ускорявате метаболизма си, а слънчевата светлина и движението подобряват настроението. Също така ще станете по-фокусирани и възприемчиви. Не на последно място, инжектирате ли си свежа доза енергия, ставате "заразни" и започвате да карате и околните да се чувстват по-свежи.

2. Потърсете приятели: уговорете си среща за обяд с приятел, който работи наблизо или излезте с приятни колеги. Ако нямате време, може да си початите с някого, когото харесвате, или да му пуснете съобщение във facebook. Сърдечните и близки връзки с другите хора са един от ключовете на щастливия живот, затова не подценявайте този аспект от живота си. Едно приятелско рамо може да направи чудо за минути.

3. Отървете се от някакъв досаден ангажимент: отговорете на важния имейл, отметнете работата, която отлагате винаги за утре, запишете си час при зъболекаря. Отхвърлянето на задължения прави душата лека като перце. Плюс това започвате да се чувствате горди със себе си и ви осенява чувство, че най-накрая вършите нещо смислено.

4. Създайте си по-спокойна обстановка: разчистете бюрото си и пространството около него. Подредените документи, изхвърлените боклуци и оптимизацията на работното място ви дават чувство на по-голяма свобода и въздух. Опитайте се да започнете да спазвате правилото "Една минута". То се изразява в това никога да не оставяте за после нещо, което би могло да се свърши за по-малко от минута.

inm.com5. Подгответе се за някакво удоволствие в бъдещето: поръчайте книгата, която нямате търпение да прочетете, резервирайте билет за кино, планирайте разходката в планината, която мислите да предприемете идния уикенд. Забавлението е неизбежна съставна част от щастието, а често неговото очакване има същия ефект. Опитайте се да намесите и други хора в плановете си. По принцип хората се наслаждават на своите дейности много повече в компания, отколкото, ако са сами.

6. Направете някакво добро дело: уредете ваши познати на среща или запознайте двама човека, които биха си били взаимно изгодни. Извършете дребна услуга на някого, ако не ви коства нищо или просто кажете добра дума. Народът е казал: "Струвай добро, да намериш добро". От друга страна благодарността ще ви накара да се почувствате страхотно.

7. Дръжте се "щастливо": усмихнете се в този момент и се опитайте да останете в това състояние. Не само стойката, но и гримасите могат да повлияят върху емоциите. С други думи, ще се развеселите само, защото се преструвате на весели. И още, ако се усмихвате, другите хора ще ви възприемат като по-приятелски настроени и достижими.

Е, почувствахте ли се по-щастливи?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни