Какви отпечатъци оставя върху лицето любимата ви храна?

Понякога те не са никак безобидни...
Какви отпечатъци оставя върху лицето любимата ви храна?

Всеки човек си има любима храна, от която никоя диета не може да го откаже. Пица, спагети, пържени картофки… Каквото и да е вашето любимо ястие, едно нещо е важно да знаете - най-обичаната от вас храна може да ви вреди не само здравословно, но и да променя външния ви вид в нежелана посока.

За какво става въпрос? Ново проучване доказва, че трябва да се замислите дали да посегнете към последното парче пица, до което никой все още не се е добрал. Според доктор Нигма Талиб - специалист в грижата за кожата на лицето, е убеден, че комсумацията на определени храни се отразява пряко върху кожата на лицето.

"Две чаши вино могат да предизвикат появата на червени кръгове около устните и очите, а ако случайно имате непоносимост към сиренето например, можете да си докарате тъмни кръгове под очите”, смята Талиб, който се грижи за кожата на звезди като Сиена Милър.

В резултат на откритията си специалистът заключава, че консумацията вино, захар, глутен или млечни продукти ни снабдява с определени неприятни черти по лицето, които бихме искали да премахнем. Вижте как изглежда "виненото”, "захарното”, "глутеновото” и съответно "млечното” лице на хората, които си набавят голямо количество от тези продукти.

1594657Daily Mail

И все пак, всеки организъм реагира по различен начин на консумацията на различните продукти. Така че ако забелязвате промени по лицето си, е добре да се запитате дали храната няма пръст в тях!

ключови думи:
кожа лице проблеми храна

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април