Неща, с които отблъсквате хората

Неща, с които отблъсквате хората

1. Споделяте прекалено много снимки в социалните мрежи

Ако качвате снимки на закуската си, как пиете кафе с приятелки и всичко, което ви се случва, независимо колко незначително е, може би трябва да ограничите постовете си. Проучване от 2013 е открило, че споделянето на прекалено много снимки във Facebook може да навреди на връзките ви в реалния живот. "Това е защото хората, освен вашите най-близки приятели и семейството ви, се дразнят на тези, които постоянно споделят свои снимки", каза авторът на проучването Дейвид Хоутън от Birmingham Business School.

2. Имате прекалено много или прекалено малко Facebook приятели

В проучване от 2008 изследователи от Michigan State University са помолили група студенти да разгледат истински Facebook профили и да решат кои им харесват. Резултатите показват, че златната среда е около 300 приятеля. Оценките са били по-ниски, когато профилът е имал само 100 приятеля или пък повече от 300. Когато хората имат прекалено много приятели това може да изглежда сякаш се фокусират прекалено много върху Facebook, сприятелявайки се от отчаяние, отколкото от популярност.

3. Твърде рано споделяте нещо прекалено лично

Разбираемо е, че за да станете приятели, трябва да се опознаете. Но когато споделяте прекалено лична информация, например, че сестра ви има извънбрачна връзка, това по-скоро би отблъснало човека срещу вас, вместо да ви сближи. 

4. Задаване само въпроси, без да говорите за себе си

Ако разговаряте с някого, когото току-що сте срещнали, не е приемливо само вие да му задавате въпроси сякаш е на разпит. За изграждането на връзка е необходимо и двете страни да споделят и да обменят информация. Ако само го разпитвате, ще го накарате да се почувства неудобно.

5. Държите се прекалено мило

Да, всички знаем, че доброто държание ни печели приятели, но ако преигравате и се държите неестествено мило, това ще накара човека срещу вас да сметне, че не сте искрени.

1895211

6. Не се усмихвате

Няма как да накарате някого да ви хареса, ако сте постоянно намръщени и се държите апатично. На хората няма да им е приятно да водят разговор с човек, който е като буреносен облак. Да, усмивката прави чудеса, така че я раздавайте по-често.

7. Излъчвате притеснение

Когато изпитвате страх или притеснение, вие се потите повече. Миризмата, която се отделя, е доказано, че отблъсква хората. 

ключови думи:
отблъскване хора

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април