Да обичаш жена, която пази сърцето си

Да обичаш жена, която пази сърцето си

Няма нищо просто в това да обичаш жена, която пази сърцето си, но когато ви допусне, ще разберете, че са си стрували всичките усилия.

Тя не се впечатлява от цветя и лъскави вечери, нито от комплименти и похвали. В началото танцува бавно, една стъпка към вас, една стъпка назад, докато се учи да се доверява на сърцето и силата на ръцете ви. Танцът може да е бавен, но не трябва да се забързва. Танцувайте с нея. Следвайте нейните стъпки и темпо, скоро тя ще следва вашите. Тя копнее да разберете колко й коства да ви допусне до себе си, да покаже парченцата от сърцето си и белезите от тези преди вас. 

Има части от сърцето й, които остават недокоснати, части, които е погребала под слоеве, които никога няма да разкрие. Обичайте тези парченца, които не сте видели, сенките на душата й. 

Тя ще ви гледа по-близо, отколкото осъзнавате, ще се вслушва във всяка дума, която изричате и ще я притегля срещу всяко действие, търсейки несъответствия, търсейки истината на вашите думи и намерението на сърцето ви. Не защото тя не може да ви вярва, а защото е внимателна, предпазлива, тъй като историите от нейното минало все още я преследват. Тя не е готова да довери сърцето си на вас. Все още не. Не и докато не разбере, че вие сте мъж на думата. 

Винаги ще има част от нея, която ще остане малко откъсната, готова да избяга, ако мисли, че сърцето й отново ще пострада. Тя вече не вярва във вторите шансове. Ако я нараните, това означава, че ще я изгубите, тъй като тя предпочита да бъде сама, отколкото да рискува да изгуби живота, който е съградила от разбитите парченца. 

Тя няма нужда от никого. Тя е тук, защото ви е избрала, тъй като ви иска, защото смята, че си струвате риска. И единственото, което иска, е да не я подвеждате, тъй като това ще й струва повече, отколкото смятате.

Тя мисли прекалено много, говори прекалено малко, плаче прекалено често, задава прекалено много въпроси и се бори да се почувства защитена в любовта ви. Тя е сложна. Объркваща. Понякога трудна.

Но под защитеното й сърце лежи душа, която съдържа чудесата на вселената. Тя има нужда от мъж, който вижда и обича както нейната вътрешна и външна красота, така и белезите й. 

Няма нищо лесно и просто в това да обичаш жена, която пази сърцето си. Но всеки ден, който избирате да я обичате, тя ще ви докаже защо си струва.

ключови думи:
обич сърце

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април