Щастието струва стотинка

...или каквито дребни имате
Щастието струва стотинка

Пожелай си нещо! Правим такива неща – пред свещите на тортата на рождения ни ден, когато пъхаме листчета с написани желания по пещери или когато хвърляме монета във вода.

Макар съвременният човек да не вярва на много от нещата, в които са вярвали древните хора, има останали много странни обичаи, които и днес се прилагат с пълна сила. За един такъв решихме да ви разкажем.

От древни времена хората хвърлят дребни монети във фонтани и си пожелават нещо. Вярата им в силата на това действие не отслабва с годините и на много места по света има предания, че ако се хвърли монета във фонтан с гръб към него и се пожелае нещо наум, то ще се сбъдне. Дали хората наистина вярват в силата на подобно действие е много спорно. Много от тези, които хвърлят монети във фонтани, го правят, защото някой друг го прави и не очакват наистина желанията им да се сбъднат.

Любопитен факт, за който разбрахме, е, че фонтанът "Ди Треви" в Рим е заработил за 2012г. около 1 млн. евро, които по традиция са отишли за крайно бедните в града. Това е доста красноречив отговор на въпроса: "Имат ли място старите суеверия в нашето съвремие"?

973570foter

Здраве, любов и успех не могат да се купят с пари, но мечтите са безплатни и нищо не пречи човек да си опита късмета като се лиши от малко дребни. Ние по-скоро вярваме, че пътят към успеха минава през вярата в собствените сили и работата по осъществяването на мечтаните цели.

Ако искате да опитате късмета си с монета във фонтан, не губите нищо. Най-добре я хвърлете с гръб към него, с дясна ръка през ляво рамо. Дали тези точни указания са наистина пътят към щастието или поне към намисленото желание, оставяме на вас да прецените.

Вярвате ли в суеверия? - отговорете ни тук или във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май