Чудесата под водата

Там долу се случват необикновени неща, а ние дори не подозираме това...
Чудесата под водата

В морските дълбини съществуват необикновени създания. Всеки път, когато стане така, че случайно видя снимки на някои от тях се чудя как не им отделяме повече внимание в мислите си. Странно, но същевременно и напълно закономерно е да не ни вълнува съществуването на разни форми на живот, които остават скрити за очите ни. Само че всяко живо същество на този свят има своето предназначение. И нашите знания за съществата, които виреят, щъкат, пъплят и се развиват далеч от погледа ни, могат да ни научат на нещо за нашия собствен живот.

Обитателите на морските дълбини, и особено онези от тях, живеещи под фотичната зона, имат външен вид, твърде различен от това, което бихме нарекли обикновено. Чували ли сте историите за гигантски морски чудовища, сирени и зловещи анемонии, които могат да убият всички твари наоколо само с един поглед или докосване?

Подобни легенди са измислица, но частицата истина в тях е, че създанията от дълбоките морета наистина изглеждат чудновато-страховито. Всъщност, те са развили организми, които им подсигуряват оцеляване, размножаване и безопасност в една територия с минимално или ниско количество светлина, високо налягане и нищожен брой хранителни вещества.

Сега ни предстои да се потопим в точно този интересен свят. Нека опознаем небивалите създания, които го обитават. Те са истинско чудо :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май