Хубавите неща не търпят отлагане

Правете ги сега, не ги оставяйте за после
Хубавите неща не търпят отлагане

Виждаме я! Зад ъгъла на този месец е, на кръстовището на следващия – новата 2012 година. Е, както изглежда, краят на света няма дойде и този път.

Не, че вярваме в апокалиптични предсказания. Но шантаво или не, за всеки случай си бяхме подготвили в ума "авариен" списък - истински, съвсем натурален план за действие.

В него включихме няколко особено важни задачи, които си бяхме обещали да изпълним, преди настъпването на последния ни час.

  • Да се разходим до поне три красиви места в България  

  • Да посетим клас по гола йога (въпреки че у нас не се предлагат подобни курсове)

  • Да опитаме още веднъж торта от моркови (адски вкусна е) и даже да си направим такава сами :)

  • Да участваме в смахнат конкурс и даже да го спечелим

  • ...

Да, списъкът беше дълъг и определени точки в него са умишлено засекретени. Какво стана с него ли? Още събира прах в мозъчната ни кутия (разбрахме, че и нейните рафтове могат да прашасват, да).

Така да се каже, решихме, че разполагаме с достатъчно време пред себе си. И, че не си струва да си поставяме срокове пред хубавите неща. Когато станат, станат, ако станат.

Лошото е, че тези хубави неща дълго чакаха подходящ катаклизъм, за да се случат :) Пътуването, оранжевият сладкиш, заслуженият Оскар за глобален принос в изобразителното изкуство... Всички те потънаха в черна дупка, до доказване на противното.

Точно този горчив опит обаче ни научи да отлагаме само в краен случай, без значение дали са лоши или добри, събитията, които ни предстоят. Защото в подобно поведение няма абсолютно никакъв, ама никакъв, смисъл. Нещо повече: от него боли глава. Много. 

Та, съветваме ви да правите същото. Откъсвайте страничките в календара със самочувствието, че сте ги изживели на макс. Можем да ви гарантираме, че това ще ви накара да се чувствате наистина добре, пълноценни и завършени.

А винаги може да си оставите една задача за после :) Наречете я мечта и никога не забравяйте, че я имате :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май