Физически заболявания, болки и болести: Метафизичните обяснения

Физически заболявания, болки и болести: Метафизичните обяснения

Много хора запознати с духовния свят знаят, че всичко си има причина. Така става много по-лесно да се разбере защо нещата се случват, когато можем да го видим от метафизична гледна точка. По-надолу  са описани физическите заболявания, болки и болести, заедно с това, което тялото ви се опитва да ви каже.

КОСА (главата)

"Социално утвърждаване". Косата и как тя се "носи" или как е оставена да расте на главата е най-близкото и лично изявление, направено за предпочитаната ни роля в живота. Често се използва за сексуално привличане, прическата (подобно на всички други "части" на нашата самоиндификация) може да стане едно цялостно налагане посредством времето; което води до физическо "доказване" на личността .. както е "прическата в францискански стил" черепа е плешив във формата на шапка,тенденция (особено) при мъже, които желаят да култивират публично "образ" за себе си като миролюбиви, един вид "братя", въпреки че това изображение конфликтира с някои тенденции на противното. Загубата на коса може да съвпадне с резки промени в самооценката за себе си, често се дължи на травматични преживявания, които предизвикват предишно самоутвърждение. Генетичните тенденции,също трябва естествено, да се считат за важен фактор.

СКАЛП

"Духовна чувствителност". Като "най-високата" действително "жива" тъкан на тялото, кожата на главата отразява "Контакт с по-висшите истини". Конфликти на религиозна основа, философия или силни "психически явления", които трудно се възприемат, могат да отключат развитие на различни бедствия на кожата на скалпа.

КОЖА

"Социална чувствителност". Докосването е най-силната форма на междуличностен контакт достъпна за нас. Всякакви травматични или конфликто-генериращи събития в живота може да отключат една реакция на кожата в място на тялото, което "описва" областа на стрес. Дали екзема, обриви, циреи или по-сериозни кожни-заболявания, целият смисъл е в това, че вътрешната ни чувствителност е оспорена или "възмутена" от събития, които изискват от нас да прескочим нашите нормални реакции, поведение и чувства.

МОЗЪК И НЕРВНА СИСТЕМА

"Обработка на информация". Макар че има много други неща, които ценим високо и разчитаме в живота, информацията или "предоставените ни данни" и как да се справяме с тях силно ни влияят в живота. Ние винаги сме принудени да се справяме с информацията-когато ни претоварва или е противоречива с реалността, ние може да изпитаме една реакция на нашия мозък и нервна система, която обработва тази информация. От мигрена до гръбначен менингит или други мозъчни и гръбначни състояния. Свързаната информация с кризата изисква задълбочен анализ на нашия информационен- конфликт и решение как да възстановим чувството за методично разбиране на реалността.

СКУЛИ

"Психично само-сдържане". Нашата способност да бъдем един уникален тип човек е цялостно съсредоточена в костите на черепа. Травма, повреждане или заболяване, засягащи тази област, показват затруднение с това което сме. Цялостното указание е,че трябва да се погледнат събитията или обстоятелствата, които принуждават към силно изменение на самоиндетификацията и индивидуалната психика и да се търсят начини за разрешаване на напрежението с идентичността.

ЛИЦЕ

"Показва истинските ни чувства." Изражението или "вида на лицето" подлежи на стрес от всяка ситуация, която ограничава способността ни да изразим напълно нашите вътрешни чувства. От необходимостта да се скрият или "фалшифицират" нашите чувства и да се наложи на лицето "маска" да скрие истинските чувства от другите, лицето може да изпита ответна реакция, варираща от частична парализа, възпаления, тикове, обриви или други аномалии. Пълното, честно и без стрес себеизразяване е, разбира се, цялостната препоръка за всички подобни ситуации .. макар че често се изискват и промени в междуличностните отношения или в начина на живот.

УШИ

"Получаване на съобщения." Другите хора постоянно ни "говорят" за чувствата, нуждите и мненията си. Когато ние (по някаква причина) не можем или не искаме да слушаме за тези чувства или не им вярваме, реакция може да се появи в ушите или слуховия канал. От болки в ушите ("шум в ушите") или инфекции на вътрешното ухо,загуба на слуха, такива реакции показват "блокирано съобщение", с което сме неспособни да се справим. Типичен пример е "запушването и ушната болка", изпитвана от малки деца несвикнали с училището и със "съобщенията" от учители, съученици и родители, взети заедно. Ако при някой условия слуха не се подобри, като цяло, се препоръчва, "почивка" от "съобщенията", докато стресът се освободи.
Забележка: Някои случаи на слухови нарушения са свързани с необичайни психични състояния, включително "комуникация с по висша сила."

ОЧИ

"Признаване на обективните факти". "Докато не видя, не вярвам!" Понякога трябва да видим и да признаем факти, които бихме предпочели да не признаем. Такива конфликти между вътрешното виждане и обективните факти могат да предизвикат реакция от очите и очните нерви .. което води до болка, нарушено зрение или други аномалии. Препоръката в такива случаи е да признаем истината и да намерим нови начини да "виждаме" бъдещето, които да са по-реалистични.
Забележка: Има някои неща, които можем да видим, които оспорват всяка конвенционална представа за "реалността". Дали го наричаме халюцинация, ясновидство или "божествени видения" тези събития, също могат да бъдат приети и разгледани като "зрение" в себе си и това е отношение към реалността, която може да бъде далеч по-странна, отколкото всеки от нас осъзнава!

СИНУСИ

"Психически пулт" как ние "зарегистрираме" подсъзнателно съобщенията и реакциите от другите. Човешките същества не винаги напълно и веднага споделят помежду си истинските си чувства. Понякога ние изпращаме едно "съобщение" устно, а съвсем друго на емоционално ниво. В такива ситуации, синусните кухини в областта на лицето и черепа могат да реагират под формата на натиск, запушване и инфекция, която ни информира, че ние получаваме психични съобщения между думите на хората. Цялостната препоръката е да очистим въздуха чрез комуникация; не питайте другите за чувствата и изразявайте собствените си, докато в крайна сметка успеете, да премахнете източника на натиска.
Забележка: Някои изключително чувствителни "медиуми" изпитват синус-блокажи, като част от тяхната телепатична и ясновидска чувствителност и само специализирано обучение или психическо развитие може да им помогне да премахнат този проблем.

НОС

"Проверка на въздуха около нас". Човечеството може да е на хиляди години далеч от другите животни в интелектуалното си развитие, но ние си запазваме много животински сетива и инстинкти, който нашия "цивилизован" начин на живот не ни учи да разпознаваме. Обонянието е едно от тях. Признато за най-пряката сензорна пътека в мозъка, мириса ни информира на инстинктивно или на животинско-ниво за нашата сигурност, дали сме социално желани и природна съвместимост с други лица. Когато се опитваме да отхвърлим това инстинктивно, безсъзнателно знание, ние може да изпитаме реакция във формата на кървене от носа, запушване, напрежение или други страдания на носната кухина и вътрешност. Препоръката е по-голямо лично пространство, както и способност да се обграждаме с хора на чиято "миризма", ние се радваме лично.

УСТНИ

"Социална покана". Никоя друга част на тялото, не отразява така нашето щастие или отсъствието му както устните. Усмихнати или намръщени, отворени в очакване или треперещи от вълнение, устните са почти барометър на човешките чувства. Когато чувствата ни към другите са силно травматизирани, ние може да изпитаме реакции във формата на херпеси, мехури, възпаления или други болезнени състояния .. Или дори увреждане на нерв-контрола на устните и устата. Препоръката е да се "изчисти въздуха" чрез честна комуникация, възстановяване на чувството за социална "съблазнителност" и да си разрешим да изказваме това, което сме склонни да правим.

УСТА,ЗЪБИ,ВЕНЦИ

"Приходи и печелене на богатство". Ние наистина живеем "с ръка на устата," без значение колко сме богати или сме отдалечени от ръчния труд .. тялото / Ума / Душата "знаят", че всички "приходи" означават "храна." Когато сме подложени на финансов стрес или промяна, ние може да изпитаме реакция под формата на болка, инфекции или други травми на зъбите, венците и вътрешните области на устата. Препоръката е намаляване на стреса в кариерата, финансово планиране или друга работа за-забогатяване, свързани подобрения, предназначени да сведат до минимум или да сложат край на напрежението над въпроса "Как да спечелим прехраната си" .

ШИЯ

"Поддържане на главата права"! Структурно, единственото реално значение на врата, е, да ръководи главата ни. По всяко време ние преживяваме конфликт между идеалите си и реалността, шията може да изпита реакция във формата на нервни болки, затруднено движение или завъртане на главата. Препоръката е да се намери начин да се намали разликата между идея и факт; или да се направят идеалите ни по-реалистични, или нашата действителност по-идеална .. или и двете !,и каквото е необходимо, за да се отстрани конфликта и " главата ви отново да е права".

ГЪРЛО И ЛАРИНКС

"Да го приемем или изхвърлим"! Гърлото има уникална роля да преглъща някой неща (като храна и напитки) или да изразява някой неща (като думи или песни.) Понякога, обаче, двете функции се объркват и започваме да "поглъщаме думите" (сами или от някой, друг) Това може да предизвика реакция в гърлото.; под формата на болки в гърлото, ларингит (загуба на гласа) или дори затруднения с рефлекса за гълтане. Препоръката е да решите дали "пъхате нещо в гърлото" тоест дали изразявате думи, които наистина искате да казвате. В повечето случаи, по един или друг начин, ще е достатъчно просто да промените този модел, за да се сложи край на тази реакция.
Забележка: Понякога напрежението в гърлото става достатъчно сериозно и може да се развият вирусни инфекции, изискващи медицинска помощ.

РАМЕНЕ

"Опора на товара". Раменете са единствената част от тялото, която може да носи тежък товар за голяма продължителност от време. Всеки път, когато преживяваме стрес или промяна на тежестта, която носим в нашия живот .. като твърде много отговорности по време на работа, или промяна в натоварването ни в работата .. ние може да изпитаме реакция под формата на болка, загуба на сила или нервни състояния в областа на рамената. Препоръката е да намалим натовареността .. макар, че е по-лесно да се каже отколкото да се направи, в много случаи. Често ние чувстваме, че просто трябва да "го понесем", защото другите не могат и така нашето състояние може да се влоши, вместо да се по-добри, макар,че знем откъде е започнал проблемът! Въпреки това, тъй като масажите, загряванията, акупунктурата и други лечения често могат да намалят болката от стрса в професионалното натоварване, много хора продължават да се преуморяват дълго след като тялото им ги е посъветвало да спрат. В крайна сметка, тялото настоява и тежкия стрес е крайната му дума.

РЪЦЕ

"Достигане до другите". "Социалната Прегръдка" или как стигаме до другите хора, което зависи както от нас така и от тях; проблеми със създаване и прекъсване на отношения, трудни или травмиращи отношения , реакцията може да се появи, като болка, слабост, изтръпване или друг дистрес на ръцете. Препоръката е защита; намерете връзката, която причинява стрес и я отстранете. Понякога това означава да работите за собствените си умения да създавате връзки, други път означава ,че ситуацията изисква работа във връзка с ваши партньори, колеги или други важни социални контакти. Истинският фокус трябва да бъде върху връзката и отношенията. Подробностите ще бъдат различни за всеки отделен случай.

КИТКИ

"Социална поза." Всички (дори и тези, които си мислят, че са напълно "естествени" в техните отношения !,) имат "пози" и това се вижда от това как "позират" с ръката, с помощта на положението на китките. От "увисване на китката" , "пляскане с ръце" или "твърдо ръкостискане" ние идентифицираме нашата обществена нагласа постоянно към другите. При възникване на конфликт или вреда на нашата социална "поза" , може да има една реакция под формата на болка, възпаление на ставите, слабост или друга аномалия на китката. Предложението е да откриете това, което е причинило травмата и правилно да го регулирате чрез повторно изграждане на самочувствието и социалната "уравновесеност." Любезност със сила може да бъде добър девиз за излекуване на травмата на китката; тъй като имате нужда както да бъдете едновременно силни, така и достатъчно гъвкави за да останете сами себе си, в един свят, пълен с всякакви подходи към социалните контакти.

brain2 fa6c1

ДЛАНИ И ПРЪСТИ

"Нашите инструменти за търговия". Ако тялото / ума / духа са нашият интерфейс, то ръцете са нашата професия в живота. Каквото сме "положили в ръцете си", като кариера, отношение към нея, се отразява в силата и здравето на нашите ръце и пръсти. Всяка внезапна травма или промяна на нашата работа (като съкращение или преместване) може да предизвика реакция под формата на болка, слабост или друго бедствие на дланите и пръстите. Препоръката е, че човек трябва да направи преоценка на професионалните си умения и работно място и работоспособност и да търси по-малко стресираща или по-приятна работа за ръцете си. Въпреки, че това може да е свързано с промяна в кариерата, може също така да бъде просто въпрос на продължаващо обучение или дори споделени работни задължения, за да освободите ръцете си за една по-щастлива "заетост".

РЕБРА И ТОРС

"Лична граница." Лично всеки един от нас има "лично пространство" в живота. Някои се нуждаят повече, някои по-малко от него. Но ако то е "нападнато" или някой се опита да ни го отнеме , ние може да изпитаме реакция във формата на нараняване, болка или дискомфорт в гръдния кош и околните мускули. Препоръката е, да се опитаме да установим как (и дали) личното ни пространство се е променило от обстоятелствата и дали не можем да го контролираме .. и ако не можем да намерим начини да се адаптираме към него. Във всеки случай, установяването на"преграда" за вашите собствени териториални нужди е истинският проблем.

Вътрешни органи:

БЕЛИ ДРОБОВЕ

"Лична глътка въздух". Струпване или принудителен живот твърде близко-наред с други хора, от които човек не може да получи достатъчно пространство, за да "бъде себе си" може да предизвика реакция в белите дробове и бронхиалните дихателни пътища, водещи до астматични пристъпи, кашлица, респираторни инфекции или други заболявания. Препоръката е за повече пространство; преструктуриране на живота, за да се даде възможност за "дишане" и да бъдете без постоянен стрес от тези около вас.
Забележка: Ако и задържане на вода е замесено (както при пневмония ) при кризите, може да има излишък от емоционална загриженост за (или от,) другите.

СЪРЦЕ И АРТЕРИИ

"Жовот по течението". Ние живеем живота си, като ангажимент към хора, места и неща, които обичаме или "вярваме." Всеки път когато този "поток на живота", в който сме стане несъстоятелен за нас (и ние трябва да позволим промяна в неща, които не искаме да видим променени,), може да има рекция от сърцето и артериите .. което да доведе до нередовен сърдечен ритъм, аномалии на притока на кръв или "катаклизми", като например сърдечна-атака. Препоръката е цялостна преоценка на вашите ангажименти в живота; от кариерата , семейството, отношение към развлеченията .. търсете области на ангажираност, който вече не определяте като "щастливи " в живота си. Обновяване на задълженията ви може да намали стреса, на тези жизненоважни и животоподдържащи органи.

ДИАФРАГМА / ПЕРИКАРДА

"Движещата сила на личните предпочитания". От многото човешки емоции, желанието е сред най-важните за нашето щастие. Когато не можем да постигнем нещо, което желаем, можем да станем ядосани, разочаровани, депресирани или апатични .. и ние може да изпитаме реакцията на най-големите мускули, които изпомпват дробовете ни (диафрагмата) или мускула, който помпи сърцето (перикарда ;), което води до нарушения на сърдечния ритъм, кръвното налягане, контрола на дишането или циркулацията на кръвта в цялото тяло. Препоръката е за честна преоценка на нашите желания в живота, търсете в областите на личните привързаности, който са ви недостатъчни, трудно ли се отпускате или какво ви травмира. Истинският въпрос е за щастието;и какво ви пречи да сте щастливи, това трябва да бъде разгледано, за да се възстанови чувството ви на задоволство.

МЕТАБОЛИЗЪМ И ЖЛЕЗИ

"Подчиняването на авторитети е правило за нас". Ние всеки път слушаме тези който имат "структура на авторитет" в живота ни. Дали законът, дали нашите съпрузи, семейни традиции, божествената власт или "съдбата", тези владетели буквално ни подчиняват на своите желания чрез дълбоките психологични влияния, които управляват секрецията на нашата ендокринна жлеза или жлезите с вътрешна секреция (повечето от които се намират в мозъка и торса;), което води до проблеми като ненормално тегло , енергийни кризи като изтощение или безсъние, колебания в температурата на тялото и други метаболни промени. Препоръката е преоценка на нещата, които "правилата" ви налагат; търсете начини да ги промените, да ги премахнете или да ги направите по-малко стресиращи. Основното нещо е, че никой в действителност не е просто "роб;" и ние не трябва да прекарваме живота си в "служене"на другите. Щастието, а не "дългът" е ключът към здравословния начин на живот.

ЧЕРЕН ДРОБ

"Живота вътре във вас." Душата или Духа, не може да бъдат "медицински признат" орган, но те има дълбоки последствия за нашето благосъстояние. По всяко време, когато ставаме не жизнени, самоосъдителни или по някакъв друг начин душата ни боли можем да изпитаме реакция от вътрешния ни орган, който изпълнява една и съща работа за организма, която душата прави за Аза; черния дроб .. който пречиства организма и разпределя хранителните вещества в кръвта ни за бъдеща употреба. Дисбалансите на душата или Духа могат да доведат до кръвоизливи, втвърдяване или възпаления на черния дроб и други потенциално животозастрашаващи състояния. Препоръката е духовно почистване на "дома" намиране на областите на самооценка, вина, срам или други духовни кризи, и "сключването на мир със своя Дух."
ЗАБЕЛЕЖКА: силната връзка между самоосъждането и религиозните страхове често е свързана със състоянието на черния дроб.

ЖЛЪЧЕН МЕХУР

"Критичен анализ": способността да се съди мъдро. Жлъчката(или жлъчния мехур) се явява мощна "аналитична киселина" която се секретира от черния дроб и се съхранява в съседния жлъчен мехур за по-късна секреция в храносмилателните органи .. където се разпада (или "анализира") храната. Всеки път,когато сме подложени на голям стрес да "анализираме" неща точно в нашия живот, ние може да изпитаме реакция във формата на храносмилателни киселини и дисбаланси, водещи до киселини в стомаха, лошо храносмилане, болка или възпаление на жлъчния мехур (или развитие на "камъни в жлъчката" в жлъчния мехур.) Препоръката е точен анализ на напрежението на което сме подложени. Често това, може да са взаимоотношения или ситуации, в които не сме били достатъчно критични .. позволявайки си по-малко честни мнения,който да изразим, по този начин увреждаме нашето чувство за справедливост. Препоръчва се честно изказване на нашите критични становища и пълно "прочистване" на чувствата ни.

СТОМАХ

"Удовлетворяване на амбициите." Нашият личен "апетит" за храна и нашата способност да "усвояваме" (или анализираме) правилно, се отразява в основният храносмилателен орган стомаха. Всеки път,когато подложим на промяна нашите амбиции (или "апетит за успех") в живота, ние може да изпитаме реакция във формата на неразположеност в стомаха. От гадене (желанието да отхвърлим бившите си амбиции) липса на апетит (несигурност за това, което наистина искаме в живота) или нервен стомах (безпокойство за това дали нашите амбиции ще бъдат успешни) или дори развитието на язва на стомаха (свръх-силен акцент върху "успеха" на нашите амбиции,) такива дисбаланси създават криза на амбициите. Препоръката е задълбочен анализ на това, което считате за "успех" и намирането на нови начини да бъдете щастливи от вашият "успех", до тогава, докато можете отново да имате "щастлив" стомах в живота си.

ТЪНКО ЧЕРВО

"Систематични постижения". Способността да планирате и изчаквате, логичното постигане на вашите цели, чрез ежедневна рутинна работа, ефективността се явява естественото продължение на амбициите ви .. като точно копие на функцията на тънките черва, в които храната преминава от стомаха и систематично се разпада до полезни елементи. Всеки път когато нашата способност за "смилане напред" в постигането на нашите цели е обезценена, може да изпитаме проблеми с червата, което води до спазми, парене, болка или чревни газови-натрупвания или други проблеми с храносмилането. Препоръката е за кариерно развитие и преоценка на преследваните цели и последващо рационализиране на системата на работа, логично решаване на проблемите и подобренияна ефективността .. докато отново можем да превърнем "сивото си ежедневие" в ежедневни постижения.

ДАЛАК

"Отглеждане на родословието". Както нашата храна най-накрая се разлага до използваеми елементи и те се предават на далака да бъдат разпределени в тялото посредством кръвния поток .. който е огледално-отражение на начина, по който човешкото семейство урежда домакинството си. Всеки път когато ние имаме проблеми, с домашното или семейно "подхранване" ние може да изпитаме реакция във формата на лошо асимилиране на храната или невъзможност правилно да използваме храната която приемаме .. което води до подуване, газове, диария, изтощение или болка в средата на гърба и коремните области. Препоръката е семеен или домашен съвет, насочен към ясното намиране на начини за "подхранване" или подкрепа при кризи в живота на човек, за да се възстанови чувството, че "се грижат за него" от семейството или домакинството.

ПАНКРЕАС И НИВО НА КРЪВНА ЗАХАР

"Лична сладост." Един от основните хранителни елементи на тялото е кръвната захар.. най незабавно усвояваното хранително вещество изпращано в кръвта след храносмилането. Тази захар се регулира от панкреаса и жлезите, които определят нивото или количеството на захарта в кръвта. Всеки път,когато ние имаме трудности с нашата вътрешна "сладост" ние може да изпитаме реакция във формата на дисбаланс на кръвната захар, включително хипогликемия и диабет. Препоръката е пълен преглед на тема лична "сладост." Трябва да сте много "сладки" за ваше добро .. но това означава, че сте неспособни да изразите своя гняв, разочарование и лични нужди? Или "скачате" между "сладки", кисели или горчиви като личности? Отговаряйки правилно на такива въпроси, може да имате известно влияние върху нивата на кръвната захар; макар и генетичните модели също могат да имат голямо влияние върху това.

ДЕБЕЛО ЧЕРВО / АПЕНДИКС/ РЕКТУМ

"Пускайки миналото". След като сме смлели нашите преживявания в живота, ние трябва да ги освободим, както тялото прави с предишния хранителен-прием. Всеки път,когато имаме проблем с освобождаване на минали преживявания .. дали от чувство за вина, привързаност към статуквото или други "глупави" тенденции .. ние може да изпитаме реакция от страна на дебелото черво, което води до болка, възпаление, кървене или дори руптура (или перфорация) на дебелото черво. Препоръката е за промяна в живота: позволете си сами да пуснете ситуациите (или, ако е необходимо, взаимоотношенията), които вече не са "правилни" за вас .. и (като вчерашната храна) "да заминат по пътя си".
ЗАБЕЛЕЖКА: отказа да пуснете това, когато знаете, какво реално искате, може да произведе животозастрашаващи ситуации. Необходимо е повишено внимание и бързо разрешаване.

БЪБРЕЦИ

"Изцеление по кръвна линия". Нашето "родословно" или генетично семейство или домакинство,може да съхранява неща, който трябва да пуснем. Дали това ще са стари "традиции" или някакви натоварвания от страна на деца (или родители) злоупотреба с религиозни становища, които правят щастливите връзки невъзможни или други травматични "завещания" такива проблеми може да станат непоносими и да доведат до една реакция от страна на органите, които изпълняват функцията за пречистване кръвтта на тялото .. бъбреците; което води до инфекции, камъни в бъбреците или дори бъбречна недостатъчност. Препоръката е да оставите семейно насилствените модели, вярвания или поведение,с което човек не е " съгласен" . Въпреки, че това може да доведе до междуличностно напрежение със обственото самосъзнание, това може да има лечебен ефект върху бъбреците .. а вие просто не може да живеете без тяхната помощ! Това което трябва да запомните е, че "семейните традиции" са ценни само ако са здравословни за всички членове по кръвна линия.

ПИКОЧЕН МЕХУР

"Освобождаване на социалния натиск". Водата, която образува по-голямата част от телата ни, олицетворява тяло / ум / дух,който имат връзка със споделянето на емоции. Всеки път, когато ние изпитваме трудност с общество, да споделяме емоционално, ние може да изпитаме реакция като затруднено освобождаване на урина от пикочния мехур. В другата крайност, свръх-напрежението от социалните ситуации може да възпламени пикочния мехур и пикочните пътища, което да доведе до инконтиненция (неспособност да се контролира уринирането) или инфекции на пикочните пътища. Полово предаваните вируси (с основание се наричат "социални заболявания") са друга индикация за свръх-силен акцент върху връзките в обществото. Препоръката за всички оплаквания от пикочния мехур е да освобождите натиска. Потърсете начини да се освободите от притесненията, за това как обществото ви вижда и вашия начин на общуване с него.

РЕПРОДУКТИВНИ ОРГАНИ

"Пресъздаването на живот". Независимо от нашият сексуален пол, всеки от нас има способността да "даде живот" на почти божествено ниво .. чрез полово размножаване и други актове на творчеството. От изкуствата и музиката до социалната сфера, има много начини за Пресъздаването на живот; и всички те са символично свързани с тяло / ум/ дух както и с нашите полови органи и техните функции. Въпреки че всички ние можем да видим репродуктивно "причината" за сексуалното привличане между размножаващите се двойки, ние често пренебрегваме факта, че цялото сексуалното желание е желание да се "пресъздадт" живи хора. Всеки път когато почувствате каквото и да е заболяване или дисфункция на половите органи, препоръката е да прегледате-наново вашите сексуални желания, опитайте се да видите дали са свързани с желание да пресъздадете живот или сексуалното ви поведение е с цел привличане . .за снемане на стреса. Дисфункцията на половите органи цялостно означава "творческа криза." За какво използвате сексуалната си енергия дали да "пресъздадете" и как сексуалното ви поведение се вписва в това, е въпроса,който трябва да решите! Търсете творчески отговори на всички проблеми, включващи (при жените) матката, вагината и яйчниците .. и (при мъжете) пениса, тестисите и простатата (всеки от които са част от необходимостта, да пресъздадете живот чрез споделено сексуално удоволствие ).

ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБ

"Правилно отношение или философия". Как ние стоим в изправено положение като индивиди (нашата поза) означава " тялото / ум / дух свързани със самомнението.. което определя нашата основна философия в живота. Всеки път, когато преживяваме травма, на философиите или самочувствието си , ние може да изпитаме една реакция,като дискомфорт в гръбначните кости .. водеща до широк спектър от болки, спазми, нарушения на нервите потоци и други проблеми. Препоръката е преоценка на философията ни в живота .. търсете всякакви възможни остарели представи за себе си, както и всички проблеми, със самочувствието, които може да имате.
ЗАБЕЛЕЖКА: структурните наранявания са изключително трудни за коригиране без професионална помощ! Йога, масаж или физическа терапия, може да бъде необходима, докато решите вътрешните си проблеми със самоуважението и самочувствието, които влияят върху вашата "поза" в живота.

КРЪСТ(основата на гръбначния стълб)

"Нещо, което е свещенно." Самия "фундамент" на една философия в живота се явява нещо, което е "свещенно" или живототворящо. Каквото и да е, това за вас (божествено с каквото и да е име) влияе на връзката ви в основата на гръбначния стълб. Всеки път когато преживявате нещо, което предизвиква или разстройва вашата връзка с божествеността, може да има реакция под формата на болка в кръста, костен-дискомфорт или други наранявания. Препоръката е повторно свързване с божественото независимо по какъв начин; дали обучение по медитация, курсове за духовно развитие или дори религиозно "обновяване", ако това е вашата представа за божествеността. Истинският въпрос е ре-привеждане в съответствие с божественото: подробностите трябва да отговарят на вашите собствени идеи или опит за това какво е божественост.

БЕДРА

"Темпът на живота". Бедрата, определят "темпото" или скоростта на нашето движение при ходене. Следователно всичко, което предизвиква или променя темпото на живота ни (от старанието до внезапните желания за по-бърз напредък) може да доведе до травми на бедрата. Препоръката е преоценка на "темпото" в нашето ежедневие, към по-разумно или повече ефективно "темпо." Възможно ли е да се движите прекалено бързо или .. работите прекалено много ? .. Или имате нужда от внезапен "ударен старт", за да се движите по-бързо? Бедрата ще ви покажат, ясно! Чуйте съветите им, и те обикновено ще ви върнат в "щастливото темпо" сами.

КРАКА

"Само-подкрепа". Краката са нашите основни "опори" в живота, и начина, по който ние се изправяме . Като такива, те отразяват цялостно, житейската (или финансовата ни самодостатъчност) и други подобни изрази за самоуважение. Всичко, което ни огорчава или променя способността ни да се издържаме, може да предизвика реакция под формата на болка, нараняване, щам или други проблеми с краката. Препоръката е за самоиздръжка (кариерна или финансова) Планиране .. и промени, който да ни направят самостоятелно да можем да се издържаме. Също така, ако имате затруднения при защитата си срещу други мнения или авторитетни личности,повдигане на самочувствието и едно добро обучение по бойни изкуства, може да бъде полезно за лечението на състоянието на вашите крака.

КОЛЕНЕ

"Поклон на голямото добро." Животът често ни поставя в ситуации, в които, да служим на това, което считаме за добро (както нуждите на семейството, компанията или обществото) ние трябва да "свием колена" и да преклекнем, до нашият "дълг". Такива ситуации могат да предизвикат една реакция под формата на болка, нервни аномалии или други проблеми с колената. Препоръката е да изразите чувствата си напълно, за това какво чувствате, когато трябва да направите, нещо за общото благо. Това може да ви даде вътрешно усещане за правилно почитане на собствените си интереси, както и тези, които са "по-големи", отколкото личните ви. Дългосрочно болката в коляното- ще ви покаже необходимостта за по-голямо внимание към себе си и по-малко кланяне пред "службата", която очевидно произвежда стрес за вас.

ГЛЕЗЕНИ

"Промяна на направлението в живота". Никоя друга част от анатомията ни, не е от толкова решаващо значение за нашата посока на ходене като глезените. Следователно всяка травма или стрес върху посоката ни в живота (или конфликт с други хора с който се движим в заедно) може да предизвика реакция под формата на болка, напрежение или нараняване на глезените. Препоръката за всички проблеми на глезените е внимателен анализ на начина ви на живот, направления във всяка една област от кариерата до начина на живот, отношението към дългосрочните планове .. и се опитайте да намерите всички области на конфликт с другите, който са в непосредствена близост до вас.

ХОДИЛА

Поемане на "позиция" в живота. Ние сме дълбоко повлияни от нашите взаимоотношения с другите, и често ни е трудно да отстояваме позицията си за теми, известни и уважавани от тези,за който ние се грижим или сме заобиколени. Всеки път това създава напрежение,което става все повече и повече, отколкото можем да "отстоим" и тогава се появява реакция под формата на болка, наранявания или други проблеми с краката, пръстите или ноктите. Препоръката е във всички подобни ситуации да определим ясно позициите си по въпроси, които са от значение в момента .. и да получим, признание и потвърждение от тези около нас. Търсете във всички области на конфликт, между вашата позиция и тази на другите, нормално е този конфликт, да генерира болката.

СТЪПАЛА НА КРАКАТА

"Контакт с природата". Кожата на краката ни, е в постоянен контакт с Майката Земя, и следователно стъпалата носят всичкя стрес,който може да имаме от контакта с природата. Травми или други проблеми със стъпалата показват по-голяма нужда "натурализъм" в начина ни на живот. Потърсете нови начини да се свържете с Земята .. включително градинарство, лов, плуване и др ... както и начини да помогнете на комфортта на стъпалата.

ВИДОВЕ БОЛЕСТИ

АСТМА: Его-натиск; собствените его-желания са в противоречие с нашите задължения към другите.

КРЪВОТЕЧЕНИЕ: Освобождаване от генетическата история; отпускане на последните модели, наследени от семейството или общество.

РАК: Не естествена самооценка; като се смята за "безчовечен" или лош в своя (обикновено интимна връзка) начин на живот.

ВТРИСАНЕ,СТУДЕНИНА: Приближаване към нови модели; В процес на еволюционно вдъхновение.

ДИАБЕТ: Кризи на сладостта; налагане на "задушаване" на гнева в продължение на дълги периоди от време, обикновено в семейно насилствени модели.

ЕКЗЕМА,КОЖНИ ОБРИВИ: Налага ви се, да толерирате неприемливи контакти или дейности.

ЕМФИЗЕМ: Телепатично претоварване; "Удавяне" в неизразени междуличностни емоции към себе си.

ТРЕСКА,ИНФЕКЦИИ: Eго-трансцендентност; освобождаване от старите модели на самоиндетифициране и поведение.

ПОДАГРА: Капризно настроение; "надута" представа за себе си.

СКОВАНОСТ,СЛАБОСТ: Избягване на кризи; нещо в живота е "отнето" или отказано.

КАКВАТО И ДА Е БОЛКА: Фокусиране в проблемите; проблем с пространството, в зона на изчакване.

ПАРАЛИЗА,НЕКОНТОЛЕРУЕМИ СПАЗМИ: реакция при кризи; не знание как да се реагира на другите или на ситуациите.

ПНЕВМОНИЯ: Криза, депресия; "Удавяне" в самосъжаление над неща, които не могат да бъдат изменени, освен чрез прошка.

Източник: astrostar.eu

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май