Ужас! Ставам на ...

Денят за размисъл дойде!
Ужас! Ставам на ...

Не знам дали сте наясно, но много хора изпадат в депресия в дните преди рождения си ден. Това, предполагаме, се дължи на факта, че целогодишно поемаме бремето на множеството очаквания, а  денят, в който годините ни официално се увеличават с още една, е може би най-удобният за равносметка.

Докато сме деца, рожденият ден е свързан с торта, подаръци и веселие. Когато обаче пораснем, започваме да се страхуваме от този ден по няколко причини: усещането, че годините си минават, а ние още не сме там, където ни се иска в професионален или личен план, неудовлетвореността от несбъдването на някои цели, които сме поставили на миналия рожден ден, на миналата Нова година или просто някога, сигурното чувство, че остаряваме, а връщане назад няма.

За да не се превръщат рождените ви дни в най-тъжните моменти от годината, ние ви предлагаме да си кажете, че чашата е наполовина пълна, вместо наполовина празна. А ако и през вашата глава минават някои от по-долните мисли, ето върху какво трябва да се замислите повече:

Не съм постигнал целите, които си поставих миналата година. Първо не правете чак толкова подробни планове и не се ядосвайте всеки път, когато те не се сбъднат. Хубаво е човек да има цели и да ги следва, но е по-хубаво да има вяра в себе си и да постига неща, за които дори не е мечтал.

Изминалата година не беше тази, за която мечтаех. Да, но светът, на който все още принадлежим всички ние, е така устроен, че не можем да виждаме в бъдещето и не ни е писано да знаем какво следва. Ако бяхте планирали цяла година от живота си и ако всичко се беше сбъднало, това нямаше да е и наполовина толкова интересно, колкото всички непредвидими малки неща, които са ви се случили.

Вече съм на 25 – 30 – 40, а още не съм... Тук вие продължете, както искате. Не съм си купил кола, не съм завършил образованието си, не съм си намерил мечтаната работа, не съм срещнал любовта на живота си... Нека само ви питам нещо. Кой и кога ви обеща това да се случи тази година? За голяма част от хубавите неща в този свят никога не е късно. Затова не се отчайвайте – времето е пред вас.

Нямам какво да празнувам, това е ден като всички останали. Това абсолютно не е вярно. Първо, празненствата правят живота ни по-цветен и второ, ако има поне един човек, който да иска да празнува деня, в който вие сте роден, не виждам защо вие да не искате. Хапнете си торта (даже и да сте на диета), гръмнете някое шампанско, а ако сте късметлии може би ще получите и подаръци.

Не забравяйте, че остаряването е благословия и не всеки има възможност да доживее до старини. Дори ако тази година навършвате 100, бъдете щастливи. Малко хора са били или ще бъдат на ваше място.

983148личен архив
Е, днес аз ставам на 24 години и знам със сигурност, че за някои от вас това е много, за други е нищо. И без да търся отговор на дилемата много ли остарявам тази година, отговарям на друг въпрос: Пораснах ли за една година? Отговорът е: "Да!"  Не знам дали е много, но дано поне да е достатъчно.

За да духнете няколкото свещи (само 24) върху моята торта, заповядайте на страницата на FitWell във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май