Убийте гнева! С оризови зърна...

Или как те възпитават търпението ви, за да не излизате от релси
Убийте гнева! С оризови зърна...

Ако преди сме ви казвали, че за прилагането на някоя антистрес терапия ви е необходима определена настройка, този път предупреждаваме, че магията на ориза ще ви свари неподготвени. Изобщо не предполагате какво ще ви се случи, щом пред вас стои един куп оризови зърна за прехвърляне.

Броенето на овце може и да не се окаже ефикасен метод за заспиване, но кой изобщо говори за сън? Целта ви в момента е да се отпуснете, и то напълно съзнателно. Как преместването на зрънца ориз от едно място на друго ще ви помогне ли? Да видим!

Най-важното е да си дадете малко време, докато освобождавате напрежението. Няма проблеми, ако сте ядосани, докато сядате да се занимавате със зърната. Защото замерянето на стените с ориз е част от терапията, ако искате да знаете! Пък и вие ще си подготвите солидно количество, така че...

Ще приемем, че сте си заделили поне кило зрънца :) Чудесно. Подсигурете си и пространство, достатъчно голямо, за да поеме вашия ентусиазъм, и сте готови. Започнете да отделяте зърната ориз едно от друго, като ги премествате от общата купчинка в другия край на масата (или пода).

Не е нужно да отбелязвате броя им. Докато премятате белите късчета обаче, можете да крещите, да мърморите, да се вайкате, да пеете или да рецитирате мантри. И без това скоро ще ви мине, стига да продължите със заниманието.

След известно време ще забележите, че старанието ви да отделите поредното зрънце, е по-силно от желанието ви да се ядосвате. Работата ще ви накара да проумеете необходимостта от търпение и ще ви покаже колко безсмислено е импулсивното избухване на фона на бавното и търпеливо обработване на провизии за домакинството.

Оризът ще ви научи на мъдрост и ще ви помогне да се замислите преди да се разкрещите следващия път. Неслучайно хората казват, че трябва да броите до десет, преди да излеете целия си океан от негативни емоции.

Опитайте да смачкате гнева, като вложите усилията си в съзидателни занимания. И ако с ориза не ви се получи от първия път, не се ядосвайте :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април