Тайният код на числото 3 и ключът към съществуването

Тайният код на числото 3 и ключът към съществуването

През цялата човешка история числото 3 винаги е имало уникално значение. Ако се върнем назад в нашата история, можем да видим, че числото 3 е присъствало във всички древни култури.

Какво прави числото 3 толкова важно за религията, архитектурата, математиката и много други области на човечеството?

Различни култури по света отдавна споделят вярата, че числото 3 представлява нещо свещено, мистично, универсално и божествено.

През VI век пр. н. е. гръцкият математик и философ Питагор представя своята известна теорема a2 + b2 = c2. Питагорейската формула обяснява математическата връзка между трите страни на правоъгълния триъгълник, а изследователи от цял ​​свят смятат, че първоначално тя е базирана на дизайна на пирамидите на Египет.

Скритата история

Според някои експерти по темата, Питагор се е учил от "великите господари на Египет", така че той пренася знанията и мъдростта на Египет в Гърция, поставяйки основата на гръцката философия.

За Питагор и много други древни философи математиката е била начин за обяснение на нещо свръхестествено. Много учени и изобретатели, включително Никола Тесла, придават голямо значение на числото 3.

Питагор учи, че всичко във Вселената има структура от три части, и че всички проблеми във Вселената могат да се сведат до диаграмата на триъгълник и числото 3.

За Питагор и неговите последователи триъгълникът представлява "издигането", а той е числото 3. За тях това е ключът към всички скрити мистерии на Вселената.

Но Питагор не е първият, който открива значението на числото 3. Той получава знание от египтяните, които казват, че цялата мъдрост идва директно от "боговете, същества, които не идват от Земята". С други думи – извънземни същества.

Питагор обаче е първият, който разпространява това знание извън Египет и по същество той започва да говори на света за свещената или божествена мъдрост на "боговете от другите светове".

Съвсем ясно е, че Питагоровият триъгълник може да съдържа мъдрост, която все още не сме разбрали по отношение на физическата форма, тъй като геометрията на Земята може да се свърже с други светове, които могат да съществуват съвместно с нашия.

ДНК код

Всички живи организми зависят от три типа молекули за всичките си биологични функции. Тези молекули са ДНК, РНК и протеини, и се класифицират като биологични макромолекули.

Без ДНК, РНК и протеини познатите форми на живот не биха могли да съществуват. През 1966 г. учените обявяват най-голямото постижение на науката. Те успешно разбиват генетичния код.

След години на изследвания учените откриват, че структурата на ДНК се състои от три комбинации от молекули, известни като триплети. Така всичко това и много повече прави числото 3 ключът към нашето съществуване.

Пирамидите

Построени преди повече от 4000 години, тези паметници несъмнено са най-известните в света и са най-добрият пример за използването на триъгълника в архитектурата, най-простата и съвършена геометрична форма.

Древната египетска цивилизация вероятно е една от първите цивилизации на Земята, която използва геометрия, математика, архитектура и внимателно ги комбинира.

Тази комбинация им позволява да изграждат паметници, които археологията и науката не могат да обяснят.

Триъгълникът е една от онези основни архетипни форми, които присъстват в човешкия ум и това може да бъде изразено в паметници като пирамидите.

Тайният код на числото 3, алхимията и властта над Вселената

Един от най-влиятелните учени от XVII век е Исак Нютон, който представя това, което става основата на съвременната физика: трите закона за движение. Но много хора не са наясно с факта, че Исак Нютон е бил изключително мистичен човек и силно заинтересован от алхимията.

След смъртта му, изследователи откриват сред документите му по философия, астрономия и математика превод на древен текст, наречен Смарагдовата таблетка, известен още като Табула Смарагдина, или Тайната на Хермес, която очарова алхимиците в продължение на стотици години.

Този текст се счита за един от няколкото документа, съдържащи информация за практиката на алхимията и тайните на Вселената.

Според изследователите, тези плочи са открити в големите пирамиди преди хиляди години и съдържат древната мъдрост на трансмутацията, тайните на Космоса и дълголетието.

Едно от изреченията, написани на една от плочите, гласи следното: "Трите са голяма мистерия, идват от една велика". По този начин числото 3 е това, което свързва Вселената и пространството. Мъдростта, осъзнаването и силата са резултат от взаимодействието на числото 3.

И ако някой получи това знание, той ще стане "владетел и господар на живота, учител на смъртта, свръхестествено същество, свръхчовек, който може да направи почти всичко".

Числото 3 в индуизма

Според индуизма, великият бог Брахма е създателят на Вселената, Вишну е пазителят на реалността, а Шива е разрушителят. Не може да има актуализация и не може да има непрекъснат растеж без разрушителна енергия. Така че тези три божества поддържат определен баланс.

По-конкретно, Шива е представен от тризъбец, чийто върхове представляват неговите три основни сили: воля, активност и знание. Това се илюстрира и от третото око в средата на челото. С това око можете да "видите нещата". Той има способност за ясновидство.

 Затова не бива да се учудваме, че Шива с третото си око и тройната сила присъства в помещенията на ЦЕРН, Европейската лаборатория по физика на елементарните частици, намираща се в Швейцария, под формата на статуя висока два метра. И както обяснява плочата в основата на статуята, "бог Шива танцува, за да даде живот на Вселената и след това я унищожава".

Библейски таен код

Пътуването на влъхвите е може би една от най-популярните и добре познати истории, свързани с раждането на Исус Христос, но малко се знае за тези мистериозни Трима мъдреци.

Според Евангелието на Матей, тримата идват от Изток, място, което по това време се е считало от западняците за Свят на магия и мистицизъм.

Влъхвите са били древни жреци на Персия, а тяхната история датира от 2000-3000 г. пр. н. е. Тези магьосници са били експерти по астрономия и движението на небесните обекти. Те изминават хиляди километри, за да стигнат до Свещената земя и намират Витлеем без никаква карта, само следвайки звездата.

В допълнение, трите подаръка, които тримата мъдреци дават на Младенеца, са злато (което олицетворява целия материал, от който ще се нуждае през целия си живот), тамян (който е древна ароматна смола, която, когато се изгори, помага за "разширяване и отваряне" на ума) и смирна (масло, свързано със смъртта и символизиращо отвъдния живот).

Но това не свършва дотук … Има и теория, че ключът към освобождаването на силата на числото 3 е в Светата Троица – три божествени личности, които принадлежат към три състояния на съществуване: Отец, Син и Свети Дух.

Както Ви представихме, числото 3 присъства в математиката, философията, религията, инженерството и т.н.

Именно поради тази причина числото 3 е очаровало математици, философи, строители, алхимици и тайните общества като цяло. Всичко сякаш показва, че който успее да разреши мистерията на числото 3, ще получи ключа към абсолютната власт …

Източнчик: HiddenTruth

ключови думи:
цифра три

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май