Събудете летните емоции – 3

Липсва ли ви лятото?
Събудете летните емоции – 3

Длъжни сме да си признаем, че днес ни е почти невъзможно да мислим за лято особено когато температурите навън упорито продължават да "се движат" под нулата. Няма обаче да се поддаваме на хладни мисли и чувства.

Вместо това, заедно с вас ще се опитаме да събудим спомена за слънчевото време с още няколко магически трика:

С повече упражнения

Факт е, че през зимата съществува доста по-голяма вероятност да ви налегнат депресивни състояния. И кой е най-добрият начин да се справите с тях? Спортът, разбира се.

Както знаете, при физическа дейност в тялото се освобождават ендорфини, отговорни за доброто настроение. Така че вместо тенденциозно да пропускате фитнес сесии, увеличете броя и интензивността им. Комбинирайте различни спортове, опитайте нови движения и упражнения.

Така наистина няма да усетите кога е дошло време за лятната почивка.

В екип

Вярно е, че лятото е перфектното време за групови спортни занимания на открито, но това не означава през зимата да обърнете гръб на екипната "работа". Има достатъчно закрити игрища и зали, където може да проведете редовната си футболна среща с момчетата. Ако футболът не ви привлича, опитайте игра на боулинг или билярд, например. 

Смисълът на това "упражнение" е да разберете, че имате нужда от социален контакт целогодишно, без значение дали навън пече слънце, или вали дъжд. За това не си го спестявайте.

А докато се грижите съвестно за тялото и ума си, не забравяйте, че топлото време тепърва предстои. Просто проявете търпение и пазете летните емоции в себе си живи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май