Стига глупости, кажи нещо хубаво

На целия град
Стига глупости, кажи нещо хубаво

Не знам дали сте забелязали, но когато се съберем с приятели, обичаме да говорим предимно за лошите неща. С две думи, да се оплакваме: от работата, от връзката и най-вече – от себе си. От другите. От всичко. Рядко се сещаме да започнем с добрите новини. Лошите винаги са на първо място.

Но какво ще стане, ако някой ни накара да кажем нещо хубаво? Да го извикаме на целия свят? Любопитен да разбере, екипът на Improv Everywhere – американска младежка организация с креативни идеи за подобряване на градската среда, отправя едно предизвикателство към нюйоркчани. Поставя мегафон в центъра на Ню Йорк и провокира минувачите да кажат няколко позитивни реплики.

Ето и резултатът:

Страхотно, нали?

Да ви кажа честно, на мен също ми омръзна да слушам :) В повечето случаи даже ми идва да си запуша ушите. Да, бе, да. Знам, че никога няма да живея в идеален свят. Знам, че лошото винаги ще е повече.

Но защо, по дяволите, толкова ни се свидят хубавите думи!? Нежните? Милите? Истината е, че адски много ми се иска да сме с една идея по-чувствителни в говоренето. Поне в него :)

А ако и вие желаете това, заповядайте във фейсбук. Кажете ни нещо хубаво, моля!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май