Скъпоценните камъни, които ще предпазват зодиите тази есен

Скъпоценните камъни, които ще предпазват зодиите тази есен

Есента е противоречиво време на годината: на някой носи вдъхновение и спокойствие, докато друг изпада в депресия през този период. Такава наука като литотерапията твърди, че скъпоценните и полускъпоценните камъни могат да нормализират и подобрят благосъстоянието, основното е да знаете кой камък да направите свой помощник в какъв период.  

Тюркоаз 

 Тюркоазът е лек, мистериозен камък, напомнящ за морския бриз. Наричат го един от най-древните известни камъни на нашата планета. Ацтеките вярвали, че тюркоазът са вкаменените сълзи на богинята на небето, а в някои индиански племена дори играел ролята на пари. Тази есен минералът ще стане покровител на романтичното настроение и със своята енергия ще ви спаси от униние. Ако говорим за астрологичната сфера, тюркоазът е най-подходящ за Стрелец и Козирог. Това ще укрепи финансовата страна на живота им, ще им помогне в кариерата и спестяванията. Най-смешните зодии според астрологията

2.         Ахат

 Минералът се отличава с факта, че всеки камък има свой уникален модел, напомнящ пейзажи или небе. В зависимост от това как изглежда шарката на ахата, камъкът се нарича "звезден", "облачен" или "пейзажен". През есента на 2023 г. ахатът ще бъде добър талисман за зодии като Телец, Дева и Близнаци. Минералът успокоява нервите и намалява главоболието, допринася за икономиката на собственика и е в състояние да предпази от необмислени покупки. Освен това ахатът символизира дълголетие и просперитет, затова често се подарява за годишнини и важни дати.

3.          Перла

 Камък, който няма нужда от представяне! Във всички времена перлите са били едно от любимите бижута на кралските особи. Затова неговият седефен блясък се е превърнал в символ на женственост и елегантност. Ако се обърнем към астрологията, тогава перлите са много подходящи за Риби и Скорпиони. Особено в комбинация със сребро. В народната медицина в Китай и Тайван се използва за лечение на различни заболявания. В литотерапията те се смятат за отличен талисман срещу завистници и недоброжелатели. 5 зодии, на които не им пука какво мислят другите за тях

Изумруд

 Изумрудът е минерал за елита. Според литотерапията той има свой вътрешен свят и магически сили. Неговият наситен зелен цвят е в състояние да успокои нервите и да "блести" на здрач. Освен това камъкът символизира любов и вярност и се счита за майчински амулет: може да облекчи болката по време на раждане. Най-благоприятен изумрудът тази есен ще бъде за Овни, Везни и Лъвове.

4.       Турмалин

Този полускъпоценен камък се използва еднакво често в бижутерията, медицината и магията. Има легенда, че веднъж Клеопатра подарила турмалин на Цезар под формата на чепка грозде, обяснявайки, че минералът е красив и изпълнен с мистерия. Турмалинът подхожда много добре на Водолей и Рак. В литотерапията се смята, че турмалинът нормализира функционирането на нервната система, премахва главоболието, укрепва имунната система, освежава тена, а също така предпазва от стрес и негативни енергийни въздействия. Турмалиновият кристал може да създаде магическо поле около собственика, което предпазва от проклятия и клевети. Минералът сякаш се "привързва" към собственика, защитава го и го напътства в трудни житейски ситуации, пише Actualno.com.

 

ключови думи:
зодии

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май