Релаксираща програма за понеделник вечер

Но и за всеки друг ден :)
Релаксираща програма за понеделник вечер

Днес полагате началото на още една октомврийска седмица. И съвсем не по ирония на съдбата, тя също е на път да ви се изплъзне под носа. Този факт не ви плаши особено и дори искате да ускорите процеса. (Амии не, не четем мисли. Просто подобно настроение е завладяло и нас...)

Ето няколко съвета, с които лесно и бързо ще отпратите невдъхновяващия понеделник и ще приветствате другите, по-изключителни, дни от седмицата.

Планирайте

Добре е да планирате релаксиращата си вечер предварително, от предния ден например. И разбира се, обърнете внимание на детайлите, които несъмнено ще допринесат за  отпускащото ви преживяване. Подгответе необходимите принадлежности за обновителната си терапия, като халат, пантофки, лосиони за тяло. Създайте си подходяща атмосфера inm.comс лежерна музика, ароматни свещи и чисто спално бельо, в чиято прегръдка по-късно ще потънете.

Здравословна храна

Тя е ключът към много неща, включително към прекрасната вечер. Затова не я подценявайте и развихрете въображението си.

Връщайки се от работа, отбийте се до кварталния или най-близкия пазар. Там винаги ще намерите пресни плодове и зеленчуци, взависимост от сезона. Меню, богато на витамини, ще ви зареди с енергия и тонус.

Нашето предложение: крем супа от леща, гарнирана с магданоз, подправки и сметана. Мек вкус и лека текстура.

Фитуел

Раздвижете се! Вечерните разходки, в компанията на любим човек, са страхотен начин да помогнете на тялото си да се справи бързо-бързо със супичките.

Ако пък не сте почитатели на есенния дъжд и не разполагате с весел дъждобран за по-лесното приемане на пороя, спретнете си една мини фитнес сесия в домашни условия. Няколко повторения коремни преси, упражнения за крака (клекове, напади и др.) и ръце (сгъвания за бицепс, разгъвания за трицепс) и сте готови за следващата фаза.

Време за спа

Най-приятното нещо, с което можете да възнаградите тялото си след уморителен ден (особено прекаран в офис), е горещата вана. Затоплете банята, забъркайте домашна маска за тяло от натурални продукти и се поглезете. Заслужавате го!inm.com

Тишина

След отпускащата вана е време и за няколко минутки пълно спокойствие. Не е необходимо да практикувате определени техники за медитация, просто трябва да се настаните удобно в креслото си. В най-тихото кътче в дома си. Затворете очи и почувствайте това, което се случва вътре и около вас.

Вдъхновете се

Правете нещата с любов. Посветете понеделник вечер на себе, отдавайки се на любимо четиво. Изберете нещо разтоварващо, което да отпусне психиката ви и да ви подготви за сладък сън.

Потърсете вдъхновение в малките неща – добра дума, жест, физиономия, отношение. Вдишайте дълбоко от доброто настроение, което сте постигнали в края на вечерта.

И не забравяйте да си запазите малко от него за следващите четири дни :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 10.10.2011 | 19:51
    "Правете нещата с любов"! Най-великото послание :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май