Релакс зона на седмицата: Taj Exotica Resort and Spa

Какво ще кажете за едно бързо бягство до Малдивите?
Релакс зона на седмицата: Taj Exotica Resort and Spa

Ех, ех, отдавна не сме били толкова влюбени в есента! Красива, пъстра и топла есен, която ни кара да очакваме с нетърпение идващата зима. Но дори и най-благият преход между топлия и студения сезон не може да притъпи страстта ни към лятото, комфортните планински преходи, горещите диви плажове...

Така, както сме се размечтали в средата на седмицата, се изстрелваме към едно от най-популярните и екзотични местенца за отдих, а именно Малдивите. Там, в чудна лагуна, потънала в зеленина и тюркоазения океан, е скрит 5-звездният Taj Exotica Resort & Spa, който, за съществуването си от 2005 г., има доста престижни международни награди в областта на туризма, като списъкът се увеличава с всяка изминала година.

Комплексът се състои от 64 вили с уникален дизайн, голяма част от които разполагат със собствени мини басейни. Всички те имат слънчеви тераси с достатъчно място за плажуване, похапване или отдих на открито, а повечето се издигат буквално във водата и до тях се стига чрез общ кей.

Taj Hotels

Типично за подобен климат, вътрешността на всяка вила плавно се прелива в заобикалящото я открито пространство, като по-големите къщички имат стъклени бани, в които можете да си вземете душ и... навън. Обслужването е безупречно – по време на целия престой специален екип от персонала на хотела се грижи за индивидуалните нужди на гостите във всяка къща. Това включва както забавленията, така и храната.

Taj Hotels

Една от ценностите на Taj Exotica Resort & Spa са еко инициативите, стартирани още със самия проект на комплекса. Строителството му е балансирано, така че да вреди минимално на околната флора и фауна, като са използвани предимно местни материали.

Водата в хотела се поддържа топла не чрез електричество, а чрез максимум слънчева светлина и минимум гориво, а протичането й в канализацията е с определено налягане, което силно намалява загубата на температура.

Оазисът разполага с огромен ресторант, който предлага както местни специалитети, така и доста засукани експерименти от цял свят. Храненето обаче винаги може да бъде интимен акт, като се пренесе на персоналната ви тераса или на плажа. Ако търсите повече усамотение и романтика, то за вас са терасите за двама или миниатюрни островчета в океана, където стигате с лодка и получавате храната си по същия начин.

Taj Hotels

Но ако си мислите, че изненадите свършват тук, жестоко се лъжете. За цената от 1250 американски долара на вечер за двама (минимум, най-скъпата вила струва около USD 7000...) със сигурност можете да получите още. Урок по готварство? Защо не – интерактивната кухня ще ви позволи да участвате в приготвянето на храна. Можете да си спретнете и барбекю, в което вие сте главният готвач. Дегустации на екзотични вина, коктейли или десерти са само още малка част от гурме-приключенията, които могат да ви се случат тук.

Спа центърът, както можете да си представите, също има няколко награди и предлага приказни глезотии. Ефектът от тях е само един – заличават думата "стрес" и всичките й синоними от речника ви. Поне за известно време.

Taj Hotels

Забавленията могат да продължат с гмуркане, разходки, изследване на острова или някой съседен, йога и фитнес, волейбол и футбол и още куп неща. По-големите къщички разполагат с мини киносалони и възможности за игри, а отделно има голяма зала за билярд, дартс и други.

А сега ви съветваме да не пропускате галерията, защото, ако досега не сме успели, то тя със сигурност ще ви отнесе главите...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май