Релакс зона на седмицата: Singita Lebombo Lodge

Където земята среща небето...
Релакс зона на седмицата: Singita Lebombo Lodge

Имам си една мечта! Много бих искала да посетя Южна Африка :)

А ако наистина успея да реализирам въпросното пътуване, задължително ще мина през Kruger National Park - най-големият африкански резерват и един от най-големите в света.

Същият покрива площ от цели 19,485 км и се намира в източната част на провинциите Лимпопо и Умпумаланга. Живописният парк е дом на стотици видове диви животни и растения, които с интерес бих разгледала отблизо.

Нещо повече. Тук редовно се организират вълнуващи сафари-приключения за посетителите – най-вече с изследователска и опознавателна цел. Накратко, емоциите в това красиво африканско кътче са гарантирани.

Къде ще спя ли? Ми, под открито небе – при леопардите. Мисля, че ще се разберем с тях :) Шегувам се, разбира се. Харесах си едно супер симпатично местенце за настаняване, в което възнамерявам да се приютя.

Нарича се Singita Lebombo Lodge и е разположено в безспорно очарователна природна местност, подходяща за излети и разходки. Наблизо е реката, а наоколо се разхождат слончета и летят интересни и цветни птици.

Вилният комплекс разполага с 15 апартамента, ситуирани между скалите нависоко, и може да побере общо 30 гости. Всяко помещение има външен душ, вана, мини бар и климатик. Обзаведени са с вкус и някак по африкански – уютни и просторни. 

Singita Lebombo Lodge

Singita Lebombo Lodge

Терасите са големи и разкриват невероятна гледка към чудесата на резервата. Ала удобствата не се изчерпват само с тези...

Singita Lebombo Lodge

В Lebombo Lodge ще откриете модерен спа комплекс, който предлага куп приятни релакс процедури – от класически дълбок масаж до почистващи и освежаващи тялото маски и скрабове. Вилата разполага и с външен басейн с кристално чиста вода – за приятно освежаване в следобедните часове.

Singita Lebombo Lodge

Singita Lebombo Lodge

Singita Lebombo Lodge

Като оставим спа глезотиите настрана, тук често се организират вело разходки сред природата, както и групови класове по стреляне с лък...

Singita Lebombo Lodge

Singita Lebombo Lodge

Никак не звучи зле, а? Лошата новина е, че една нощувка в африканската къща струва 250 долара. В цената обаче са включени храна (закуска, обяд и вечеря), допълнителни безалкохолни и алкохолни напитки (кафе, чай и първокласно вино), две безплатни сафарита + различни транспортни такси.

Все пак, ако сте решили да пътувате скоро до тази част на Африка, сложете в багажа си по-топли дрехи, тъй като през есента сутрините и вечерите са доста хладни...

Е, пожелавам ви много интересни пътешествия. Пожелавам ги и на себе си :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май