Релакс зона на седмицата: Shakti

Някъде там, в Хималаите
Релакс зона на седмицата: Shakti

Петък е! Време е мечтите ни да отлетят за някое прекрасно място, където да потърсят вдъхновение за следващата работна седмица. А тъй като държим да останем на екзотична вълна, днес опаковаме куфарите и заминаваме директно за индийския щат Утаракханд. Речено, сторено.

Тук, разположен съвсем в сърцето на Хималаите, се намира Shakti – един очарователен, луксозен комплекс от шест малки къщи за почивка, качени нависоко и разпръснати в различни части на планината.  

Негов създател е индийския хотелиер Джамшид Сетна, чието обожание към планината започнало още в ученическите му години. Всъщност, именно любовта на Джамшид към пътешествията, хубавата храна и изкуството, в комбинация със страстта му към величествените, заснежени Хималаи, довели до появата на тези симпатични хижички.

Работейки дълги години в туристическата индустрия, Сетна забелязал интересна тенденция. Видял, че има един не малък брой туристи, които търсят нещо повече от 5-звездни изживявания и образователни срещи с велики паметници на изкуството.

Дал си сметка, че този вид приключенци, всъщност, имат нужда от нещо по-просто и в крайна сметка – най-вече от качествена почивка. Далече от шума на модерния свят, от забързаното ежедневие и от вечното царство на стреса, светът на Индия, с неговите тайни и вдъхновяващи културни традиции, можел да се превърне в чудесна алтернатива пред търсенията на въпросните изморени пътешественици.

Но, за да успеят да се докоснат те до този приказен свят, Джамшид първо трябвало да им осигури идеален достъп до него...

Така, благодарение на неговата предприемчивост, през 2004 година бил прокаран път в подножието на западните Хималаи, в областта Кумаон. Това довело впоследствие до появата на първата къщичка от комплекса - Shakti 360 Leti. Малко по-късно били прокарани още няколко пътеки в различни региони на планинската верига, където били качени други вилички, с което общия им брой се увеличил на шест. Разстоянията между тях са огромни, дори стотици километри.

В построяването на романтичните убежища са използвани както традиционни архитектурни техники, така и разнообразни елементи от модерното строителство. Основната конструкция е от дърво и тухли, а на места в нея е инкорпориран и стъклен материал. Прозорците са огромни и от тях се разкрива прекрасна гледка към снежните върхове на Хималаите.

Стаите са уютни и просторни, а леглата в тях са покрити с пухени завивки от кашмир. Макар и качени в планината, гостите имат на разположение всякакви удобства, между които вкусна гурме кухня и даже богата библиотека, в която задължително присъства книгата на Елизабет Гилбърт "Яж, моли се и обичай". 

Изобщо... пълна идилия! Виждате сами – Shakti е идеалното място за релакс на съзнанието. Тук човек получава прекрасната възможност да остане сам със себе си, обезпокояван само от гласа на природата и нейната потайност, вдишвайки кристално чистия й въздух,

Както може да се досетите обаче, удоволствието да почивате тук ще ви излезе наистина скъпо. За три нощувки all inclusive ще трябва да платите около 2000 долара за човек. Но май тази финансова жертва си заслужава...

Вие как мислите? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май