Релакс зона на седмицата: Pod Hotel

Еко хотел в Швейцария, съставен от уютни къщички-шушулки
Релакс зона на седмицата: Pod Hotel

Сигурно вече сте забелязали, че не сме най-големите фенове на зимата. Тук обаче се появява едно "но”, при това голямо: зимата в града може да бъде същински кошмар, но в планината ситуацията е коренно различна.

И понеже наистина държим на връзката си с природата, дори сред преспи сняг, буквално се влюбихме в POD hotel ("pod” – шушулка, от англ. ез., бел. ред.). Той се намира в швейцарския град Флимс и представлява комплекс от малки дървени къщички, разположени в живописна долина. Наоколо, разбира се, има километри ски и сноуборд писти, а през лятото зеленината е омагьосваща.

Markus Zimmermann

Къщичките са по дизайн на POD Design+Media, част от Robust Оutdoor Brands. Голямото им достойнство е, че са изолирани така, както само в Швейцария могат – изработени са от няколко слоя дърво, съединени по специален начин и могат да устоят както на минусови температури и тонове сняг, така и на проливен дъжд, висока влажност и горещо време. Дървеният материал е с еко сертификат за произход и не ощетява природата.

Къщичките са оборудвани с легла, като възможностите за настаняване зависят от големината им. Това определя и цената : от 62 до 90 щатски долара на вечер през зимния сезон.

Markus Zimmermann

Бунгалата са част от къмпинг, който разполага със страхотни съоръжения: няколко сауни, горещ басейн, джакузи. Ресторантът и кафенето разполагат с широки тераси, които позволяват да хапвате навън, направо със ски екипировката си.

Районът наоколо е особено живописен – туристическата част от градчето е строена около 1900 г. и автентичната атмосфера от онова време е съхранена и до днес. Околните селца пък са като извадени от 19-ти век и, освен на традиционна архитектура, тук можете да се насладите на интересната местна кухня и обичаите в тази част на страната.

Ако пък някой се е захласнал по PODhouse, колкото нас, може да го поръча от производителя. Предлага се в 3 разновидности, като към всяка могат да бъдат добавени един или два допълнителни модула, чрез които основната конструкция се разширява. Къщичките са базово оборудвани и могат да се използват веднага, след като бъдат електрифицирани и свързани към водоснабдителната мрежа. В допълнение, могат да бъдат оборудвани със специални или стандартни соларни панели, което повишава екологичната им ефективност неимоверно.

Markus Zimmermann

Цените на базовите модели варират от около 11 000 до около 22 000 щатски долара, но това зависи от желаното обзавеждане и някои екстри.

Къщичката може да бъде използвана като ваканционно бунгало и може да се монтира както в планински, така и в морски район. А ние ви съветваме да не пропускате галерията, защото вътре има още снимки на къщата-шушулка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май