Релакс зона на седмицата: Montelucia Resort & Spa

Ето къде пътешестват мечтите ни във вторник, в края на работния ден...
Релакс зона на седмицата: Montelucia Resort & Spa

Не любовта, Коледата е във въздуха! Всички говорят и пишат за нея. Напоследък даже и ние се изкушаваме да я споменаваме по-често в текстовете си, за което искрено се извиняваме, ако сме прекалили ;)

От друга страна, защо празникът да е само един ден в годината, а? Истината е, че, ако искаме да ни е празнично непрекъснато, нищо и никой не може да ни спре. Ще се забавляваме, ще танцуваме и ще правим хубави подаръци на любимите си хора, когато и както решим. Даже ще пътуваме. Ако не наистина, то поне в мечтите си. Вижте, например, къде, съвсем в началото на седмицата, ни отведе въображението.

Точно преди малко, изцяло с негова помощ, минахме от другата страна на земното кълбо и акостирахме (без багаж) в Скотсдейл, в американския щат Аризона, окръг Марикопа. Е, да, признаваме си, че е далече, ама за мечтите няма непреодолими разстояния, нали?

Та, там се намира прекрасният почивен комплекс "Montelucia Resort & Spa". Разположен в подножието на внушителна планина, той представлява наистина страхотно кътче за релкас и за спа приключения.

За тази цел е "екипиран" с всичко необходимо, от което човек може да има нужда на подобно място. Още на входа ни посрещат палави палми с разперени към небето листа, бляскави фонтани с кристално чиста вода и дворове, пълни с красиви цветя и буйна растителност.

Огромният комплекс разполага с 253 стаи, всяка от които, сама по себе си, представлява мини оазис на насладата. Те притежават самостоятелен балкон или градина, на които са изкарани удобни, меки кресла за всички любители на релакс глезотиите на открито. Иначе, взависимост от локацията си, помещенията гледат или към някой от шестте ресторанта, или към прекрасните външни басейни, общо пет на брой.

Montelucia Resort & Spa

Мебелите в стаите пък са подредени с любов към лукса и удоволствията, а завивките на леглата са меки, готови да прегърнат нежно телата на посетителите.

Montelucia Resort & Spa

А точно по средата на това невероятно място, сякаш за да завърши приказната картина, е разположен и луксозен спа комплекс. Той разполага с цели 19 релакс зони, предлагащи разнообразно "меню" от всевъзможни процедури. Бонусът тук са многобройните, допълнителни, помещения за отмора, симпатичното кафе-ресторанче и модерният бар, предлагащ прясно изцедени плодови сокове.

От всички размазващи терапии за тяло обаче, най-впечатляващ ни се стори 80-минутният масаж с арганово масло, мента и други, все ароматни, съставки. Представяме си колко освежаващо действие би имал той върху нас, а и върху всеки, решил да се подложи на него. 

Релакс зона на седмицата: Montelucia Resort & SpaMontelucia Resort & Spa

Любопитното е, че спа центърът е единственият в щата Аризона, в който има турска баня :) Тя предизвиква завиден интерес и голяма част от гостите не пропускат възможността да й се насладят. 

Готиното е, че в спа оазиса можем да избираме сами музиката, под звуците на която ще ни разтриват, а някои от масажните маси дори вибрират в ритъм - така да се каже, истинско технологично бижу са.

"Montelucia Resort & Spa" разполага още със супер модерен фитнес център, с фризьорски и козметичен салон. Освен всичко друго, комплексът предлага отлични условия за игра на голф. Изобщо класика!

Montelucia Resort & Spa

Изводът е, че може би трябва да оставяме мечтите си да пътува по-често и по-надалече. Защо не направите същото с вашите, а? А междувременно потърсете вдъхновение в галерията ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май