Релакс зона на седмицата: Masseria Torre Coccaro

Някъде на ръба на Италия
Релакс зона на седмицата: Masseria Torre Coccaro

Стига вече с тези въображаеми пътувания! Наистина са чудесни, но не доставят целия набор от емоции, които човек може да изпита в едно съвсем реално пътешествие. Затова моментално стягаме багажа и, ако времето ни разреши, в неделя отлитаме за... Италия :) И по-точно – за романтична зимна Венеция.

Казват, че всеки трябва да посети въпросната дестинация поне веднъж в живота си. Е, ще го направим. Нещо повече, вече сме планували следващата си италианска афера. Въображаемо или не, тя ще се случи малко по на юг, в областта Puglia, намираща се съвсем накрая на италианския Ботуш. Нагледно казано - в пръстчетата му :)

Точно тук, в провинция Брѝндизи, е разположен един прекрасен спа комплекс, в който много бихме искали да се отдадем на заслужена почивка.

Той се казва Masseria Torre Coccaro и, на практика, представлява старо имение от 16 век. Любопитното е, че реставрацията му по никакъв начин не е засегнала автентичния му облик - дори на снимка създава усещането за едно друго, далечно време, останало назад, назад в миналото.

Вътрешният интериор на помещенията допълва това впечатление и даже го прави още по-осезаемо. Освен с няколко луксозни стаи, комплексът разполага и с четири самостоятелни апартамента, които могат да удовлетворят чувството за комфорт дори и на най-претенциозния гост.

Masseria Torre Coccaro

"Оранжевият", например, както е кръстен единият от тях, е снабден с външен басейн, с джакузи и с невероятна, зелена градина. Пу! Вече си го резервирахме мислено, никой не може да ни го вземе.

Masseria Torre Coccaro

Удобните и романтични жилища обаче не са единственият плюс на "Masseria Torre Coccaro". Имението може да се похвали и със своите четири изискани ресторанта, чието меню е повече от разнообразно.

Едно от заведенията е с изцяло с морска кухня – любимата ни! Ресторантите работят съвместно с местни ферми и производители, с което гарантират наполовина качеството на специалитетите. Професионализмът на готвачите гарантира другата половина :)

Но най-голямото бижу на хотела безспорно е спа комплексът. Интересното е, че същият е построен във вътрешността на пещера, а в реализацията му са използвани главно естествени материали.

Masseria Torre Coccaro

Осветлението тук е романтично приглушено, а една част от него се осъществява посредством ароматни свещи. Меки диванчета пък са подредени с вкус наоколо и приканват да заемеш стратегическо място върху тях и да се размажеш от кеф.

Релакс зоната е "екипирана" с два топли басейна, с модерен фитнес клуб и с турска баня. А списъкът с процедури, които човек може да си причини тук, са наистина много - от шиацу масаж до фитотерапия.

Бонусът са заниманията по йога, тай-чи и пилатес, както и голф игрището, разположено в близост до комплекса.

Masseria Torre Coccaro

Masseria Torre Coccaro

Но! Решихме да пътуваме до италианския спа оазис, когато времето се стопли, тоест - през лятото. Така ще можем да се възползваме от прекрасния Coccaro плаж, намиращ се на една ръка разстояние. Казват, че той бил най-пренаселен през август и сравнително спокоен през останалите летни месеци.

Иначе, цената на това италианско удоволствие изобщо не е малка: нощувката + закуска в готиния "оранжев" апартамент, който си харесахме, ще ни струва около 400 евро (горе-долу толкова, колкото ще ни излезе цялото, 4-дневно пътуване във Венеция :) 

Но кой знае! Един ден може да получим възможността да си позволим да почиваме тук. Пожелаваме същото и на вас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май