Релакс зона на седмицата: Como Shambhala Estate

Още едно екзотично място за почивка
Релакс зона на седмицата: Como Shambhala Estate

Най-важното

"Como Hotels and Resorts" е хотелска верига, която, освен на остров Бали, може да ви предостави приятни условия за почивка и в други краища на света - на Малдивите, например, или в Лондон. Вие избирате къде ще се скриете, за да отдъхнете.

Ку-ку, пак сме в Бали! Е, не в буквален смисъл, де. И този път пътувахме само с мисълта си, в първа класа на въображението си.

Точно сега ви пишем от джунглата, съвсем от вътрешността на разкошния остров. Тук, заобиколен отвсякъде с красива растителност, открихме един невероятен спа комплекс, в който от няколко минути се размазваме блажено. Ех, как да не споделим прекрасната емоция с вас, а?

Та, въпросното райско местенце се казва "Como Shambhala Estate". Намира се на около 20 минути път с кола от Убуд – чаровно градче, разположено в самия център на Бали.

Освен с културните събития, които се провеждат редовно тук, то открай време поддържа репутация на перфектно и незаменимо кътче за релакс. Огледайте се наоколо и веднага ще фокусирате куп убежища за почивка. А в непосредствена близост – един уникален хотел с висящи градини, този. С две думи: има много какво да се види.

Но, прощавайте, ще ви оставим да разглеждате Убуд сами :) Защото ние оставаме категорично в "Como Shambhala Estate". Нещо повече: възнамеряваме да се възползваме от многобройните удоволствия, които предлага комплексът.

Да започнем от гледката, която е повече от невероятна. Зеленина и свежест ни обгръщат отвсякъде, а горе е небето – кристално синьо, без нито едно облаче по него. Най-хубавото е, че всички стаи + частните вили, както и самостоятелната резиденция, предлагат добри възможности за наблюдение и съзерцание на тази живописна картина.

Една част от помещенията пък са разположени на ръба на река, а другите – разполагат със самостоятелен басейн, за да компенсират липсата на вода. Прекрасно!

Какво още имаме тук? Дълъг списък със спа процедури, които задължително ще си направим, за да се поглезим, както си му е редът. Възможностите са много – от аюрведичен масаж до хидротерапия.

Избираме да пробваме масаж с горещи камъни, а после ще си "причиним" приятна терапия за лице. През цялото време за нас ще се грижат професионални терапевти, с дългогодишен опит. Ето това е живот :)

Como Shambhala Estate

Como Shambhala Estate

Няма да пропуснем и да се нахраним в един от двата ресторанта на комплекса (в по-големия). Той предлага разнообразно меню, а кухнята му е "открита" и ни позволява да наблюдаваме как усмихнати готвачи спретват вкусната ни вечеря в реално време. Яко! 

Como Shambhala Estate

В случай, че имаме нужда от повече интимност пък, ще залъжем глада в "Kuduse house" - другото луксозно заведение за хранене тук. А може дори да се направим на баровци и да си поръчаме апетитно "ам-ам" меню в стаята.

Ако си мислите обаче, че това е всичко, много грешите. Защото освен спа глезотии и ядене на корем, "Como Shambhala Estate" предлага добри условия за активна почивка. Комплексът разполага със зала и уреди за пилатес. Също така, тук редовно се организират занимания по йога и тай-чи. Има още възможности за скално катерене, колоездене, а за гостите с откривателски дух е предвидена разходка в джунглата. 

Como Shambhala Estate

Цялата тази Бали-наслада е абсолютно безплатна за... онези като нас, които пътуват въображаемо. Другите обаче ще трябва да си приготвят доста парички, за да си я осигурят. Нощувката, например, ще им струва около 700 долара, като в цената влиза спането, една закуска и един масаж по избор.

Е, уви, такава е реалността. Но някои неща, като качествената почивка, например, наистина си заслужават финансовите жертви. Нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май