Пролетно почистване

На съзнанието
Пролетно почистване

Може да не ви се вярва, ама няма по-ефикасна антистрес терапия от тази. А, ако още не сте я изпробвали, горещо ви препоръчвам да я направите скоро. Защото, уверявам ви, ще се почувствате повече от прекрасно.

Някои го наричат медитация, психолозите по-добре да не му дават име, а аз ще ви кажа, че то си е съвсем обикновено пролетно почистване на... ума. Как да го реализирате? Ето така:

Изберете си свободен ден от седмицата (неделя е идеална за целта) и хубавичко "проветрете" мозъка си. Не го напрягайте със сложни загадки и объркани житейски ситуации. Освободете го от мислите, от плановете, от притесненията и тревогите.

Разчистете излишната информация от съзнанието си. Не се притеснявайте – утре ще натрупате нова, още по-излишна. В крайна сметка, намалете разсъжденията до минимум и си позволете поне за няколко часа да останете... безмозъчни. Хубаво е, нали?

inm.comРазбира се, качественото "обезмозъчаване" не е лесна задача. В реализацията ѝ може да помогнат редица изпитани практики: приятната музика, хубавият филм, разходката, сексът...

А, има и едно хипер ефикасно средство: едновременно с ума, почистете и къщата си. Но основно.

Започнете от гардеробите, пълни със стари и непотребни вещи. Организирайте домашното пространство така, че да създава чувство за простор и уют. Измийте стъклата на прозорците, погрижете се за цветята си.

Бавно и постепенно съсредоточването върху тези дейности ще ви позволи да забравите всичко, което ви натоварва и затормозява психиката ви.

Съветът ми обаче е да почиствате съзнанието и дома си не само на пролет, а редовно.

Защото само така ще си осигурите относително спокойствие. Е, хайде! Яхвайте метлата, а после, за разнообразие - и колелото =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май