Приказна разходка из нощно Токио

В главната роля – съществото, което живее във вендинг машини :)
Приказна разходка из нощно Токио

То е представител на рода кайджу – термин, който в японската култура обозначава необикновено създание или чудовище. Героят от филмчето, което ще видите днес, не само не е чудовище, но направо може да ви разтопи сърцето с детинското си излъчване и мъркащите звуци, които издава. Хайде, последвайте ни, за да се поскитаме заедно из нощните улици на японската столица.

Симпатичният 3D персонаж е дело на творческия екип TWIN, зад чието име се крият американците Джонатан и Джош Бейкър. Те казват, че идеята за създаването на миловидното същество, което те наричат Малкия Кайджу (или "малкото чудовище") се е зародила от обичта към други подобни сладки герои и интереса към тъмни пусти улици отвъд океана.

Когато търсят място за заснемане на краткото филмче, TWIN решават, че Токио е идеален за целта поради изобилието си от малки тъмни улички, неонови светлини и купища вендинг машини, които предлагат всевъзможни странни стоки. Кадрите, които ще видите след малко, са заснети в небезизвестния квартал Шинджуку.

Толкова за фактите около зараждането на Малкия Кайджу. Сега ви оставяме просто да му се радвате. Обърнете внимание на единствената му среща с човешко същество по време на филма. Когато мъжът казва на Кайджу, че му напомня за светлината на велосипеда му, чудноватият ни приятел му отвръща: "Аз не съществувам. Аз съм твоя фантазия". Нека се замислим - дали нямаме нужда и ние да се запознаем с подобно мило създание или е по-добре то да остане просто фантазия? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май