По-лесен живот

И по-спокоен...
По-лесен живот
inm

Непрекъснато срещам хора, които са адски недоволни от живота си. Оплакват се, че работят много и в резултат – не им остава много-много време за любов и други по-приятни занимания. Твърдят, че никой не ги разбира и, че не желае да им влезе в положението. Че са ужасно стресирани...

Скъпи приятели, аз ви разбирам! Даже мога да ви предложа едно наистина ефикасно разрешение на проблема ви - спрете да се оплаквате и нещата ще се оправят. Вероятно.

Междувременно, съветът ми е да престанете да се взимате толкова насериозно. И, по дяволите, опитайте се да опростите съществуването си.

Ето няколко добри идеи по този въпрос:

 - Винаги казвайте истината, защото лъжите са затормозяващи. Не само. Често са основната причина за редица объркващи и сложни ситуации.

- Радвайте се на хубавите мигове. Ама истински! Защото може и да не се повторят.

- Приготвяйте си обяд за работа. Ще сте винаги сити и следователно – по-продуктивни и концентрирани. Нещо повече: със сигурност ще е по-здравословно, отколкото да се храните навън, в заведения.

- Почистите дома си от излишни предмети. Ще намирате по-бързо това, което ви трябва, и ще сте по-организирани във времето и в пространството.

02bf95de-e725-4609-ec9e-939e3f4763dainm- Почистете десктопа на монитора си от излишните документи – ето така. Ще ви олекне, не се съмнявайте.

- Не се колебайте да поискате помощ, когато имате нужда от нея. Все някой ще откликне и даже ще ви разбере.

- Изключвайте телефона си от време на време – успокояващо е.

- Лудувайте по малко. Иначе рутината ще ви "вкисне" отново.

- Не започвайте нова задача, преди да сте приключили първата. Не започвайте задача, за която сте сигурни, че няма да приключите :)

- Бъде себе си. Това е най-важното. 

...

Е, продължете този списък сами. И запомнете: ние – хората, сме тези, които усложняват нещата. А, всъщност, всичко може да бъде много по-лесно... То Е по-лесно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май