Нестандартни библиотеки

Четене на книги на интересни места
Нестандартни библиотеки

Знаем, че голяма част от хората са забравили кога за последно са посетили библиотека или книжарница. За съжаление четенето започва да се превръща във все по-голяма рядкост за много от нас. За да се върне интересът към книгата и към четенето, се появяват все повече алтернативни места, на които човек може да разгърне книга. Днес открихме няколко доста любопитни "библиотеки", от които и вие може да се възползвате с пълна сила.

С книга и кафе...

...или торта, или горещ шоколад, или каквото там ви се консумира. Това е една много удобна и приятна комбинация, на която вече може да се насладите и в София. Не е нужно да имате компания, за да отидете на кафе. Може просто да се възползвате от възможностите, които предлагат определен тип заведения. А именно – да си изберете книга от рафтовете и да си поръчате нещо. Подобна идея е доста атрактивна и е съвсем възможно по този начин повече хора да посегнат към книгите.

С книга на плажа 

На доста интересна снимка попаднахме днес – библиотека на плажа в Албена. Много хора си носят книги в плажните чанти и използват моментите, в които се пекат, за да почетат. За тези, които не са се сетили да вземат книга със себе си, очевидно е създадена цяла плажна библиотека. Това е една доста приятна версия на традиционно книгохранилище, но може би е и много добра идея – да се създават библиотеки там, където хората най-често се сещат да почетат. А иначе плажната библиотека е безплатна и в нея може да намерите около 2000 тома българска и чуждестранна литература. 975132https://www.facebook.com/любими-цитати-от-книги

Още интересни идеи за прекарване на свободното си време може да намерите тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април