Нереалните картини

Създадени от съвсем реални снимки
Нереалните картини

Ерик Йохансон е шведски художник и фотограф. Само че той не зашеметява зрителите с гениалните ефекти на фотоапарата си и "точно уловените моменти". Негов специалитет са полу-въображаемите, полу-реалистични дигитални снимки, които попадат в ръцете на хората под формата на цветни плакати или цели картини.

Нестандартният Йохансон може да ви "покаже" снимка, която реално се състои от десетина други. Само че вие никога няма да разберете точно колко са те. Няма изобщо да се досетите, че всички кадри са напълно истински, защото крайният резултат е нещо в стил Алиса в страната на чудесата.

Най-накрая за успокоение ще си кажете, че шмекерът със сигурност е използвал "ефекти", но нещо ще продължи да ви смущава. И това, което няма да ви даде мира е, че някога самите вие сте си представяли подобна картина. Чудили сте се дали това невероятно нещо пред вас всъщност не се случва някъде по света.

Erikjohanssonphoto

Всъщност, тъкмо това е главната идея на Ерик. По думите му, неговите манипулирани фотографии представят на пръв поглед нереални ситуации, които карат човек да се замисли върху "изкривените", неловки, нестандартни, забавни или тъжни моменти в живота.

Erikjohanssonphoto

Според модернистичния артист, по-съвършеното фотографско изкуство е това, което се случва в главата на човек. Той цени много повече дългото планиране и визуализиране на една идея за картина, отколкото заснемането й, което реално отнема няколко мига.

Повече за снимките на Йохансон ще чуете и видите в долното видео. Можете да изберете български текст от менюто. Надяваме се след като разгледате тези необикновени картини въображението ви да се събуди и сами да усетите творчески устрем :) И ви препоръчваме горещо да се разходите из сайта на фотографа, където можете да намерите още безкрай интересни илюзии и реалности.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април