Научи се да бездействаш

Резултатите може и да ти харесат
Научи се да бездействаш

Много обичам, когато някой започне да говори за сивото забързано ежедневие, което ни задъхва и ни превръща в роботизирани подобия на човешки същества. Но още повече обичам да осъзнавам, че зад всичките тези клишета се крие някаква ужасно голяма доза истина. Тази истина вече съвсем официално фигурира в научната литература под етикета "хроничен стрес" и на нея могат да се припишат заслугите за много от модерните болести, които тормозят човечеството.

Но как да избягаме от това, при положение, че искаме да работим интелектуална работа, да шофираме автомобил, да си купуваме неща с пари и да имаме достъп до интернет и кабелна телевизия? Няма как, освен ако не си зададем един друг въпрос: "Защо има хора, които не се стресират от нещата, които стресират вас?". Или пък: "Защо вие не се стресирате от неща, които стресират другите?. Разбирате ли, стресът е субективно понятие и много зависи от вашето отношение към случващото се. Затова... научете се да се отпускате. Поне малко.

Всъщност, причината да пиша този текст е, че днес попаднах на един сайт, който е изграден с едничката идея да научи хората да не правят нищо в продължение на цели 120 секунди. Това наистина е невероятно умение за човек, който се намира насред претъпкан офис в средата на работния ден.

И така – сложете си слушалките, отпуснете тяло в стола, който за момент може и да мине за шезлонг, и слушайте вълните. Гледайте или не гледайте, няма никакво значение. Просто отидете където си искате и не се връщайте от там през следващите две минути: https://www.donothingfor2minutes.com/

FitWell@facebook

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април