Настъпи годината на Водния тигър, ето какъв е той

Настъпи годината на Водния тигър, ето какъв е той

Годината на Водния Тигър започва днес, на 1 февруари, с новолунието в зодиакалния знак Водолей, което е в 07:47 часа българско време. Тигърът се отнася към животните с енергия Ян. Той е третият знак от китайския хороскоп и управлява утринните часове от 3 до 5.

Сезонът, който носи на Тигъра късмет, е зимата, а апогеят му е месец февруари. Той отговаря на астрологичния знак Водолей. Цветът, който им носи късмет и щастие, е оранжевият и кафявият с позлата. Благоприятни растения за него са хелиотроп и бамбук.

Той идва от Изток и е властелин на джунглите

Тигърът е величествен и в него има отлична защита от Ян и Ин, която му дава и мистична сила. Той общува с всички зверове и всява страх у демони и зли духове.

Тигърът  е символ на вяра и търпение, имат му респект и му се боят. Но той не защитава всички. Хората поставят неговите сребристи нокти като талисман в своите амулети, което им придава мъжественост.

Тигърът няма да позволи да му се "качат на главата”. Дори опитоменият екземпляр всява респект и ужас. Той воюва само със силни противници, без да обижда по-малките. С него трябва да се общува внимателно.

Родените в годината на Тигъра получават в дар оръжието за добро и зло.  Това е избор от два пътя. Първият е подчинение на инстинктите, а вторият - потискане и въздържание. 

Тигърът винаги живее в търсене на опасности

То е вследствие от привличането му от риска, обожава непредвидените приключения. Винаги опитва късмета си, преследвайки шанса.

Този звяр настръхва пред лицето на лъжата и ненавижда предателството. Неговото поведение показва, че той не е само горд, но привлича околните със своята смелост и щедрост. За него е неприемлива ежедневната рутина. Тигърът избира ролята на героя. Към парите има разточително отношение.

Съгласно източната символика Тигърът означава земната мощ и се явява като закрилник на човешкия живот. Той пази дома от три големи беди: крадци, огън и зли духове. Но ако в дома живеят два Тигъра, то един от тях обезателно е длъжен да си отиде, тъй като те не търпят териториално съперничество.

Тигърът, роден през нощта, е най-щастливият от всички свои ближни

Той е спокоен и мъдър. Нощта е неговото време, когато той търси улов. Неговите дела са по-плодотворни, но и съперниците спят. А онези, които са родени през деня, са по-подвижни, невнимателни и активни, тъй като са поставени на показ при дневната светлина.

Тяхното  детство протича мирно и е богато на разнообразни детски шеги и приключения. Младостта им е много вълнуваща, емоционална, пълна с конфликти и промени. Те имат страстна натура и през цялото време те сблъскват с чуждото неразбиране и шокови ситуации. Ако те не искат приключения, то обезателно приключенията ги настигат изненадващо. Зрелостта на Тигъра е  интересна, но ако не са научили уроците на миналото и не се сдържат, то ще настъпи период на разочарование. Обикновено ги преследват парични затруднения, семейни конфликти, любовни драми. В старостта също трудно се успокояват, тъй като не могат да се примирят със своето положение. Старостта не е създадена за тигрите. Техният живот е разнообразен, пълен със страсти и в края на краищата те получават живот, който са желали.

Необходимо е активно движение и избягване на застоя на едно място. Водата трябва да се тонизира - това е най-добрият метод за зареждане.

 игрите имат широка визия за света, умеят да бъдат търпеливи и свободомислещи,

докато въпросът не се касае за тяхната чест. Ежедневието им е противно, но поемат тази тежест. Притежават кралско великодушие и с лекота прощават. Не обичат да слушат, когато постоянно се сипят хвалебствия, и умеят да различават истината от лъжата. Те не правят отчет за своите постъпки и считат, че постъпват винаги правилно, което ги заслепява понякога.

Тигрите изживяват своите страсти, поради което почти винаги са в напрежение. Те често се лутат в своите емоционални противоречия, които ги объркват да контролират своята агресивност.

На пръв поглед мъжът Тигър изглежда добряк, но това е всеобщо заблуждение,

така, както у тях са железни юмруците, волята и фатализмът е изключителен. Те умеят да се съпротивляват и да разрушават позицията на врага.

Жените Тигрици са много активни, страстни, щедри и властни. В същото време са умни и ловки. Не са много подходящи за домакини, защото не обичат да се свъртат у дома. Постоянно изпитват неудовлетвореност.

Тигърът е роден с потребност от конфронтации със съществуващите порядки. По рождение са борци за справедливост и са бунтовници, които винаги се противопоставят на властимащите и управляващите. Тъй като Тигрите не са склонни да обмислят всяка своя стъпка, се втурват с главата напред, повличайки след себе си околните. Последователите на тези луди глави могат да се окажат на прага на катастрофа.

Тигърът се нуждае от безкрайни простори. Невъзможно е да го накарате нещо, което не иска. Трудно може да го научите на дисциплина, защото никого не слуша. Те са праволинейни и упорити. Те са топли и чувствителни, но често стават егоисти.

В същото време трудно му се противопоставят, защото той притежава магнетичен характер и вродената му властност привлича подкрепа. Хората го уважават интуитивно - дори враговете. Тигърът няма да позволи на някого да го командва и докрай ще отстоява своите позиции.

Той вярва, че е създаден за велики дела

Ако започне да обмисля кога да действа и ако се вслушва в разумни съвети, той може да достигне до небивал успех. Но като правило той няма доверие в другите. Понякога застава пред важни решения или се колебае дотогава, докато не стане късно. Неуморният Тигър предпочита да ходи пеша, а не с кола. През почивните дни не обича да разглежда паметници на културата. Отдава се на активен спорт или "лов”.

Водният Тигър е способен да живее навсякъде

Поради тази причина той прекрасно може да се аклиматизира. Калта на блатата полепва върху кожата на тигъра, която носи в себе си двете начала. Във водата Тигърът приема доминиращото начало Ин. Неговото Ин символизира строгост, суровост, лед, финал. Но Тигърът може да превъзмогне всичко това. Играейки със спящата вода, той <210> дава динамика и предава нейното начало Ян. Тигърът е единствената котка, която обича водата.  

Водните Тигри са тихи, умни, добросърдечни и спокойни. Те умеят да изслушват събеседника. Обикновено достигат своите цели. Такива хора умеят да съхраняват баланс в най-критичните моменти, но понякога са досадно нерешителни. Те ръководят с удоволствие и контролират собствените си страсти, обуздавайки ги.

Те са спокойни ръководители, надарени с предпазливост, енергия и хуманност. Склонни са към умерен мистицизъм. Те са лидери в социалните и политическите борби. Удачни са за семеен живот, независимо че обичат да навлизат в чужда територия. Надарени са с богато въображение. Имат добри ораторски способности.

Те се отнасят към себе си твърде сериозно и имат много разнообразни интереси. Винаги са готови да експериментират и изследват далечни земи. Те са длъжни да претворят своите идеи в живота, иначе няма да се чувстват добре. Когато тяхната неизчерпаема енергия е на ръба, ще трябва да сдържат своите пориви. Тези хора се чувстват прекрасно в хладно време. 

Азарей, "Марица"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май