Най-здравословното чувство

Хармония, хармония и пак хармония!
Най-здравословното чувство

Хармонията. Онази вътрешна мелодия, която се разнася като шипков мармалад из цялото ви същество и ви носи истинско удовлетворение от живота. Ако срещите ви с това ефирно чувство са ежедневни, то вие сте един истински щастлив човек и живеете 100% пълноценно.

За съжаление, феноменът "безнадежден оптимист" не е сред топ явленията в днешно време. Точно тук, съвсем естествено, възниква въпросът: как се постигат вътрешните състояния на мир и спокойствие или, с други думи, как се създава един такъв оптимист? Ами, трудно. Трудно е да бъдеш в хармония едновременно със себе си, с околните и с природата, когато светът, в който се намираме, е толкова враждебен.

Любовта към живота и неговите парадокси, красотата в малките неща, търпението, оптимизмът – всички те се възпитават. Човек всеки ден се учи да бъде открит, пълноценен, положителен и добър. И стъпка по стъпка в начинанията си, накрая успява.

Хиляди нежелани неща се случват вски ден и понякога просто нямате контрол над тях. Пред вас се появява поредната преграда, която кара съзнанието ви да се изпълва с безпокойство и неувереност. И така, дискомфортните ситуации продължават да се случват през целия ви живот, а безпокойствата - продължават да се трупат. В един момент разбирате, че съвсем не живеете във вълнуващо приключение. A този постоянен процес на реакция прави цялата ви умствена и физическа структура ужасно напрегната и изпълнена с негативност.

Тайната е да не позволявате на дребните несгоди да пораждат дълбоки негативни чувства у вас. Посрещайте всичко с усмивка и, разбира се, с ирония. А ако не можете да развиете у себе си такава сила, че да промените света, то променете собствената си нагласа към него. inm.com

Почувствате ли гняв, страх, колебание или тревога, пренасочете вниманието си към нещо жизнерадостно. Налейте си чаша вода/кафе/сок и я изпийте. Така до определена степен ще се освободите от негативността, тъй като фокусът на съзнанието се отмества от проблема и ви позволява да се абстрахирате за миг от тревогите. 

Според някои психолози обаче пренасочването на вниманието е само бягство от проблема. В действителност се оказва, че това решение работи само на повърхностно ниво, което позволява негативността да бъде дълбоко потисната към подсъзнанието. А там, човек продължава да създава нови сиви мисли.

Затова всеки път, когато се зароди негативност в съзнанието ви, просто се опитайте да се изправите срещу нея и да я наблюдавате, докато тя постепенно не отмине.

Съгласни сме, че е изключително трудно да изследвате дадена негативност или емоция като абстрактен феномен, без да я свързва с външния стимул, който я е предизвикал. Затова ето го и нашето предизвикателство. Не позволявайте отрицателни енергии да завладяват и замърсяват духа ви. Не забравяйте, че причините за нещастието ви обикновено лежат вътре в самите вас, във вашите собствени слепи реакции спрямо определени приятни или неприятни усещания.

Научавайки се да запазвате самообладание, независимо от това какво се случва във вътрешната ви вселена, вие развивате способността си да приемате спокойно ситуациите, с които се сблъсквате във външния свят. По този начин, оставате изпълнени с мир и щастие. А подобно светоусещане може да бъде единствено позитивно, изграждащо и здравословно. За вас и за околните.

Призивът ни за пореден път е да се усмихвате, широко и искрено. Да се обръщате за помощ към природата и нейните богатства и да обичате. Силно! :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май