Много искам нещо...

...Но не мога да ти кажа какво е
Много искам нещо...

Знаем, че мълчанието може да бъде злато. В какво се превръща златото обаче, ако не знаем за какво ще ни послужи? Когато таим едно хубаво желание в себе си твърде дълго, защото не намираме начин да го реализираме, то се превръща в унищожителна емоция. Дали някога сте търсили начин да дадете алтернативен израз на копнежите си, за да спрете трансформацията им в чудовища? Бихме искали да ви кажем нещо по темата.

Почти всички ние се стремим да доказваме разни неща на себе си и на хората около нас. За онези, при които амбицията чука на вратата всеки ден и чиято психика е особено здрава, себедоказването е начин на живот. И това е прекрасно – защото за тях предизвикателствата са нов повод за усмивка. Неуспехът е единствено повод за нов (по-успешен) опит.

Обаче не мога да спра да си мисля за един много стар познат, който винаги го гложди нещо, когато не успее да се докаже. Днес не му достига кураж да поеме последствията от предприетата си постъпка, утре не е в настроение, други ден го боли коремът, след седмица просто мисли, че няма смисъл, защото другите няма да го разберат.

Много искам нещоinm.com Най-лошото е, че като цяло е доста горд и не желае да помоли никого за помощ. И така, времето си минава, а скъпоценните му мисли не се превръщат в действия. Той се чувства неудовлетворен и понякога дори обвинява другите, че не му позволяват да се изяви. Проблемът обаче винаги е в нас и разрешението му зависи от начина, по който подхождаме към него.

Какво да правим? Ако не можем да дадем пряк израз на чувствата и емоциите си в разговор, винаги можем да открием заниманията, в които да запечатаме идеята си. Изкуството, майсторенето на разни неща или всякаква друга творческа дейност е начин да съобщим на останалите какво ни се върти в главата. Това е един способ, много близък до детската природа. Децата не винаги са много наясно с желанията си, но са адски директни в начините, по които ги изразяват. Затова:

Поправяйте развалени неща, строете макети на кораби и самолети, създавайте компютърни програми, покажете, че можете да бъдете полезни и креативни. Ако сте на "ти" с техниката, помагайте на хора, които не разбират колкото вас и ги накарайте да търсят съдействието ви отново. Обогатявайте останалите с уникални знания, които могат да им свършат работа в конкретна ситуация.

Рисувайте, пишете, танцувайте, пейте! Излейте целия ураган от интересни хрумвания и чувства на хартия, в песен, посветена на нещо, в танц пред някого. Използвайте тези невербални способи, но се стремете, ако не в началото, то поне в по-късен момент, те да стигнат до хората, които искате да ви забележат, чуят, разберат.

Гответе. Бъдете добри в това изкуство, което се отдава на малцина и е жизнено необходимо за абсолютно всички. Създавайте собствени рецепти и експериментирайте, докато не създадете нещо, с което ще се гордеете - и вие, и хората около вас.

Спортувайте – така ще изразходвате цялата енергия, която понякога използваме, за да си мислим разни недотам приятни неща. Ще се учудите на колко много неща е способно тялото ви, колко е силен духът ви. Ще се усмихвате, защото ще се чувствате добре.

Правете всичко, което дава израз на самите вас. Ако се справите с примерните горепосочени дейности, (или други, хрумнали на самите вас) в които не всички сме успешни, значи вече сте доказали много. Тогава нищо чудно да намерите творческия устрем, който да ви подтикне да седнете с някого и най-сетне да му кажете какво ви се иска. Да признаете на някого, че го обичате, да споделите, че някои неща са ви трудни, но че въпреки това искате да ги осъществите.

Следете опита на останалите хора и се учете от него. Всички попадат в кофти ситуации. И повечето намират изход от тях. Значи и вие ще се справите. Не оставяйте съкровищата на мечтите ви да се превърнат в безизразни камъни по пътя.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май