Мисия дневно събуждане 2

Комбинирайте 10-минутната разходка с правилно дишане
Мисия дневно събуждане 2

Пролетната умора в комбинация със смяната на времето направо ви разказаха играта, нали? Отлично добре знаем как се чувствате. Очите ви се затварят, тонусът ви е под нулата и сънливостта превзема всеки километър от тялото ви.

След като вече ви показахме как да тръгнете по пътя на Великото събуждане, днес продължаваме с хитри съвети за широко отворени очи.

Дишайте!

Правим го по навик и за това рядко се замисляме дали го изпълняваме правилно. Истината обаче е, че всеки трябва да усвои т. нар. диафрагмено дишане. То позволява в тялото да навлезе повече въздух, а на клетките - да пренесат повече кислород.

И какво от това?

По този начин се забавя сърдечният ритъм, понижава се кръвното налягане и се подобрява кръвообращението. Резултатът: чувствате се по-тонизирани и концентрирани.

Идеята е да се научите да вдишвате дълбоко от корема, като е добре издишването да е по-продължително от поемането на въздуха.

Може да проверите дали се справяте, като кръстосате ръце пред гърдите си. Ако се издигат нагоре и слизат надолу, докато дишате, значи всичко е наред.

Е, будни ли сте вече? Защото по наши изчисления има доста до края на работния ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май