Медитация за майките

И за всеки, който има 5 минути свободно време
Медитация за майките

Майчинството е наистина специален период от живота на жената. Но, освен куп хубави емоции, то е свързано с немалко стресови, напрегнати и уморителни мигове...

Затова е важно майката да намери своя начин да се справя с напрежението, колкото и трудно да е това. В този ред на мисли, нека ви запозная една простичка медитация, която, сигурна съм, ще помогне на всяка мама да приема предизвикателствата на деня по-лесно.

Разбира се, въпросната техника е подходяща и за онези хора, които чувстват необходимост от миг спокойствие и освежаване на мислите.

Хайде, да я направим заедно, м?

  • Седнете в удобна за вас поза на мека постелка. Нека наоколо няма други хора, а помещението, в което се намирате, да бъде светло, добре проветрено и тихо.
  • Сега вдишайте дълбоко и си представете, че в тялото ви влиза снопче ярка слънчева светлина, която преминава през всичките ви органи. После издишайте и позволете на страховете си да ви напуснат бавно и постепенно. Точно така. 
  • И отново: вдишайте и почувствайте как надеждата заема всяка частичка от вас. Издишайте и се отървете от тревогите и грижите.
  • Помете въздух за пореден път и, заедно с него, приветствайте откривателския и приключенски дух. "Издишайте" прекаления перфекционизъм и педантичност...

inm.com

Разбрахте принципа, нали? Идеята е с всяко вдишване да изпълвате съзнанието си с нова хубава емоция, а с всяко издишване - да прогонвате някое негативно усещане.

Продължете с практиката, докато се усетите по-спокойни, по-ведри и отпочинали.

Е, пробвайте! Надявам се, че тази медитативна техника ще ви бъде от полза, а ако е така, ще се радвам да споделите впечатленията си от нея ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април