Малките неща, които забравяме да си причиняваме

А са толкова хубави
Малките неща, които забравяме да си причиняваме

Искате ли да ви зарадвам с една добра новина? Ей сега, веднага – живи сме! Ако има нещо по-хубаво от това, елате да ми го споделите във фейсбук :) Всъщност, ще постъпим разумно, ако по-рядко пропускаме малките радости в живота. Тези, например:

Сутрешната чаша с ароматно кафе

Нека не я изпиваме на един дъх, а? Можем да се измъкнем от леглото няколко минути по-рано, за да приготвим и изконсумираме предпочитаната си напитка на спокойствие, а не на крак. А понеже сме благородни, ще забъркаме една и за любимия човек (за да ни върне жеста на другия ден).

Пътуването до работа и обратно

Понякога е изнервящо (особено с градския транспорт), но си има и положителните страни. То ни осигурява перфектното време за освобождаване на мозъка от мисли, а душата – от чувства. Колкото по-дълго е придвижването до желаната дестинация, толкова по-добре.

Смехът

Много обичаме да се мръщим, но сърдитото ни отношение не ни носи никакви плюсове, а само минуси. Обратно, хиленето ни спасява от безброй неприятности и прави ежедневието ни доста по-поносимо. Така че нека се смеем повече, м?

Вкусно изкушение в менюто

Знаем как да се грижим за фигурата си и се храним според нуждите на организма си, така ли е? Така е. Тогава няма никакъв проблем от време на време да съгрешаваме с някой от предпочитаните ни сладкиши или специалитети. Даже напротив. По този начин удоволствието, което ще ни донесат, ще е двойно по-голямо.

Няколко минутки уединение

Понякога имаме нужда от тях, за да заредим, за да се подготвим за предстоящо предизвикателство, за да се справим с някаква емоция. 1, 2, 3... нека останем сами, колкото е необходимо. Да починем от шума. Ще се почувстваме наистина добре.

Музиката

Тази, която ни вълнува и енергизира. Има ли нужда да повтаряме, че е извор на изключително приятни моменти? Нека бъде с нас при всяка добра възможност.

Планът е добър, да го следваме! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май