Красота, тичаща пред очите ни

Природните феномени, кадър след кадър
Красота, тичаща пред очите ни

Джон Еклунд е от Портланд, щата Орегон. Майстор е на онези филмчета, в които ни не струва, чe времето, заедно с цялата жива и нежива природа, се придвижват пред погледа ни. Както вие, така и аз обичаме да се наслаждаваме на ефекта на подобни фотографски трикове. Е, нека ги видим в действие.

Кадрите във видеото са заснети в северозападната част на Северна Америка – родните земи на Еклунд. Сред местата, които Джон посещава, за да направи въздействащия кратък филм, са: вулканът Бачелър, който проблясва енигматично на една от сцените, нос Киуанда (с причудливи скални образувания), Лост лейк, Орегонският бедленд и други.

Името на последната местност е напълно заслужено – тя е разположена на пустинни склонове и е покрита със засъхнала лава. Растителността е значително по-оскъдна и в пейзажа преобладават сухолюбиви видове и скали с нестандартен лик.

От това описание се досещате, че образите, които ще видите на филма, далеч няма да бъдат обикновени. И то не само заради по-ниската честота на кадрите по време на заснемане или заради едногодишното дебнене на природните феномени, което Еклунд си спретва.

Сцените, които ще видите след малко, са магически. Уверете се сами :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април