Кофа за нерви

Може да ви помогне да намалите стреса в живота си ;)
Кофа за нерви

Познавате ли хора, които винаги се притесняват за нещо? Сякаш им доставя удоволствие да се намират в постоянно състояние на стрес и тревога.

Ку-ку! Аз съм една от тях или по-скоро... бях. Истината е, че с времето се научих да приемам нещата по-спокойно. Да ги обмислям и да взимам по-добрите решения, доколкото решенията могат да бъдат категоризирани като добри и лоши. Признавам си, че става въпрос за един дълъг, вътрешен процес, който се намира твърде далече от приключване, но все пак и постигнатото никак не малко. 

А преди броени часове любимият ми колега Кирил Русев ми отвори очите за още една много хубава антистрес терапия, която, според мен, би свършила чудесна работа и на най-притеснителните персони.

Всъщност, въпросната идея не е негова, но това няма никакво значение. Важното е, че някой се е постарал да я измисли и, че тя е хипер вдъхновяваща.

Какво представлява все пак? Нищо особено - просто една обикновена кофа с малки размери. Обаче, вместо с боклук, пръст или с вода, тя се пълни... с нерви. С натрупаните през деня разочарования. С разбитите на пух и прах очаквания. С лошото настроение. Като се напълни добре, съдържанието й се "излива" и всичко започва отначало ;)

inm.comЕстествено, цялата тази процедура се извършва наужким, в мислите, но смеем да предположим, че действието й е крайно освобождаващо и отпускащо.

Оригиналните кофи за нерви могат да се намерят у нас в някои магазини за подаръци и ръчно изработени неща. Но пък ако спешно почувствате нужда от такава, винаги може да си я измайсторите сами.

За целта ползвайте, например, кофичка от кисело мляко. Измийте я хубаво и напишете с маркер отпред вълшебните думи. И готово! Ако "изпращате" нервите си там редовно, може би ще бъдете много по-спокойни и уравновесени.

А като сте тръгнали да проявявате креативност, защо не си направите и вълшебна бутилка за мечти? Лесно е. Вземете стъклено шишенце от бира, украсете го, както намерите за добре и слагайте в него желанията си, написани на малък лист хартия. След време може да счупите бутилката, да извадите мечтите си и да видите колко от тях са станали реалност ;)

Яко, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май