Когато заспиваш прав...

Ти си сурикат
Когато заспиваш прав...

Любимото ми занимание между 14 и 16 часа е да се опитвам да не заспя на работното си място. Правя го с голяма самоотверженост, защото все още не съм се научил как да пиша статии по сънната метода. И защото не ми плащат, за да спя, разбира се.

На Запад, където има много повече пари за наука, всъщност можете да си докарате допълнителни средства, спейки. Това се случва, ако страдате от някакво разстройство на съня (безсъние, сънна апнея, нарколепсия) и сте склонни да позволите на група учени да ви наблюдават и да засичат жизнените ви показатели, докато вие спите. Може и да ви докосват, да знаете. Някои от тях са плешиви и носят очила.

Другият вариант е осъществим на Изток и изисква да спите с други хора. Не, не в ОНЗИ смисъл. Да спите, бе! И парите никак не са малко, уверявам ви. Говоря ви за нещо от сорта на 60-тина лева на час*!

За съжаление, повечето от хората, които могат да прочетат този текст, не живеят нито на Запад, нито на Изток, ами баш в България, където пари се изкарват в будно състояние. Ето защо имаме аларми, които ни вдигат въпреки волята ни, затова се наливаме с кафета и енергийни напитки, пушим цигари, а след като целият ужас на работния ден приключи, отиваме да изпием по 2-3 бири с приятели и след това нищо не помним. След това пак алармата, кафетата, ужасът... и в крайна сметка се оказваме в едно състояние, което следното видео илюстрира повече от отлично:

Да, вие сте този сурикат. За сурикатите знаем, че принадлежат към семейството на мангустите и живеят в големи социални групи от по 20 и повече животни. В плен живеят между 12 и 14 години, с което много приличат на домашните кучета. Може би поради тази причина на тази ужасна жена от видеото й е скимнало да си вземе сурикат за домашен любимец. Всъщност, Уикипедия твърди, че тези твари хич не са подходящи за целта. Могат да бъдат агресивни, особено към непознати. Проявяват склонност към хапане и неконтролируемо маркиране както на стопанина, така и на стопанството като собствена територия. Ще ви се качат на главата, един вид.

Искате ли да четете още статии, които започват тъпо и завършват още по-тъпо? Имаме доста и ги публикуваме на едно супер-секретно място, което се казва фейсбук.

 

* Ама аз наистина не се шегувам с вас. Ако не ми вярвате, вижте тук!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април