Когато времената бяха по-прости ...

...а Стив Джобс и Бил Гейтс бяха двама анонимници
Когато времената бяха по-прости ...

Днес решихме да хвърлим поглед към времената, когато имейлът беше просто мейл (писмо), а страниците на книгите се разлистваха, а не се скролваха. Предлагаме ти няколко алтернативи на ежедневните навици, които са започнали да излизат от употреба. Или поне някои от тях, други се правят и днес, но доста по-рядко. И тъй като е лято и те съветваме да прекарваш повече време сред природата и по-малко пред компютъра, опитай тези неща сега:

  1. Почети книга легнал на хамак, който е вързан между две дървета. А не чети от електронен четец, седнал на седалка в метрото, притиснат между двама души. Знаем, че заетите хора се опитват да уплътняват времето си максимално и използват моментите като придвижването с градския транспорт, за да дочетат нещо в последния момент. А може би просто така времето на придвижване минава неусетно. Но сега е лято и можеш да си дадеш почивка от делничното напрежение. Отиди на море, сред природата или в къщата на село и си вземи някоя хубава книга. Да четеш легнал върху пясъка или тревата е далеч по-приятно и вдъхновяващо от това да четеш, докато автобусът минава през градските дупки, а от двете ти страни се бутат хора със съмнителна хигиена.

  2. Да дадеш истинска целувка, вместо да напишеш две точки и звездичка в скайп/фейсбук. Това няма какво да ти го разясняваме, знаеш кое е по-приятно.

  3. Да напишеш писмо/картичка на ръка, вместо да напишеш имейл или съобщение във фейсбук/скайп. Първо, когато някой има празник, е далеч по-персонално да му се подари картичка, написана на ръка, в която пожеланията да са адресирани до самия него, а не са отпечатани в още 1000 копия (примерно). Друга идея е да пратиш картички за Коледа на роднини и приятели по пощата, но не електронната. Ще им стане много приятно, сигурни сме.

  4. Да напишеш желанията си за бъдещето и да затвориш писмото в бутилка. Когато отидеш на море, я пусни във водата. Може пък и да се сбъднат.

    Когато лятната почивка свърши и пак си на компютъра, ни посети тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май