За безценните вечери с момичетата

На чаша вино или две, в търсене на разни истини...
За безценните вечери с момичетата

Фриволни, готови да покорят света, привлечени от бонбонени цветове, пухкави животинки и захаросани пуканки... Това е само миниатюрна част от иначе необятния, по Холивудски имагинерен, космос на двадесетгодишните госпожици. Признавам си, моят не се различава драстично от тази идея, въпреки че вече клоня към следващата възрастова категория. 

Но, това е положението - нищо женско не ми е чуждо. И аз, като всички Афродити, съм готова (почти) на всичко за чифт нови обувки, чат-пат се разплаквам на сладникави филми и в най-ранните си години съм била влюбена в Леонардо ди Каприо. Когато стане напечено пък, знам, че мога да разчитам на верния си антураж - момичетата! Ето защо срещите с тях са истинско богатство...

Рандеву

Въпреки, че идеята за паста на открито в централната част на София е ужасно прелъстителна, за съжаление невинаги разполагаме с време и средства за разточителни вечери с буржоазен привкус. Затова пък рандевутата вкъщи са чудесна алтернатива, която не изисква кой знае какви предварителни приготовления. Разбира се, както във всичко, и тук ще имаме нужда от доза въображение и вдъхновение.

Пространството

Лято е, така че веднага се ориентираме към терасата, където да се наслаждаваме на чудесна гледка, зеленина и градски дух. 

79 ideas

За да се погрижим за комфорта на компанията, ще разхвърляме меки възглавнички и одеяла около балконския кът.

79 ideas

Все пак, сладките приказки обикновено продължават до малките часове на нощта, и тъй като времето е известно с температурните си капризи, захладнява още преди да сме се усетили. В този смисъл, не е добра идея да се появяваме в къса рокля с тънки презрамки. Чисто и просто, рискуваме да се превърнем в шушулка на края на вечерта.

79 ideas

Атмосферата

Новият албум на Мирослава Кацарова Vuelvо аl сur ("Завръщане на юг") носи ефирно боса нова и джаз усещане и е повече от прекрасен акомпанимент за преживяването ни. Изключителната атмосфера изисква още и мека, ненатрапчива светлина, в която сякаш да останат скрити завинаги малките ни (мръсни) тайни. Заобикаляйки се със свещи и/или хартиени фенери, ще получим романтика в пълния смисъл на думата. 

Изкушенията

Тук можем да експериментираме до безкрай - от плато със сирена, през дребни плодове, свежи зеленчуци, до кокетни малки десертчета с ягоди, солени бисквити или домашно изпечени брускети. В крайна сметка, перфектният вкус и добрата презентация вървят "ръка за ръка"...

Pinterest

Също така, бихме могли да се отбием до някой магазин за сладки изделия, откъдето да селектираме любимите си бонбони - дъвчащи се, шоколадови, желирани, виолетки или лукчета. Поднасяме ги в стъклени буркани, аранжирани с панделка за настроение, например. 

favim

Относно напитките, за предпочитане в юнските горещини са леко охладеното розе или шампанското. Разбира се, последните консумираме с удоволствие и мярка, независимо от кризисната ситуация, в която може да сме изпаднали по женски. 

Като оставим настрана винените дегустации обаче, домашно приготвената лимонада си остава абсолютен фаворит за срещите у дома. И тъй като по това време на годината няма нищо по-примамливо от шепа пресни ягоди, разхладителната напитка ще включва именно тях.

Необходимите продукти са: 1 килограм ягоди, ½ килограм захар, 1 литър тоник/швепс/спрайт, сокът на половин лимон, лед и мента за украса (по желание). Почистените, измити и подсушени ягоди се посипват със захар на пластове и се оставят в хладилника за минимум 3 часа. Получилият се по-късно гъст ягодов сироп се прецежда през цедка и се налива в дълбока кана. Добавят се газираната напитка, лимоновият сок, кубчетата лед и ментовите листа. И, да, невероятно е!

favim

С това видео поздравявам моите момичета, от древни и нови времена, и им благодаря, че присъстват в живота ми! Надявам се винаги да бъдат така толерантни към честите ми и неминуеми закъснения! ;}

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април