Дайте прегръдка за здраве и дълъг живот!

Дайте прегръдка за здраве и дълъг живот!

Замисляли ли сте се колко често прегръщате близките си или домашният любимец?

Ако е рядко, то е препоръчително да започнете редовно! Не се срамувайте да изразявате привързаност, любов и силни чувства към заобикалящите ви в ежедневието.

Психолози и медици твърдят, че честия физически контакт помага за отделянето на хормона на щастието. Това от своя страна повишава значително защитните сили на организма ви и по-лесно преодолявате несгодите във всекидневието.

Колкото по-щастливи сте, толкова е по-малка вероятността да страдате от сериозни заболявания!

Американски учени провели тестове с хора, които се прегръщат всеки ден и такива, които го правят рядко. С изненада установили, че хората които често прегръщат за поздрав дори малко познати личности се радват на повече енергия, добро здраве и късмет в живота. Резултатът при останалата група показал, че тези които рядко прегръщат близките си  по-често страдат от вирусни инфекции и лесно се панират от трудностите в ежедневието.

В този случай ще ви посъветваме да следвате максимата, че: "Човек който прави другите щастливи, не може да бъде нещастен."


Продължавайте да прегръщате, целувайте често и не се страхувайте от утрешния ден, защото той ще ви донесе по-добро здраве!

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май