Баба и котка: вечните приятели

Те споделят заедно и радост, и мъка :)
Баба и котка: вечните приятели

Мили читатели, имаме изключителното удоволствие да ви представим 87-годишната японка Миса и нейната котка Фукумару. Всъщност, не знам дали в случая местоимението "нейна" е уместно, тъй като двете същества са напълно равнопоставени в своята връзка. Баба Миса и Фукумару са колкото приятели, толкова и господари един на друг. И можем да кажем, че ни спечелиха напълно!

Историята започва преди 12 години, когато възрастната жена открива в една барака бяло котенце с разноцветни очи. Да, Фукумару има цвят на сняг, а зрителните му органи контрастират ефектно с бялото – лявото око е синьо, а дясното – жълто. Необикновеният външен вид на животното обаче се харесва на бабичката и тя го взима за спътник. От този ден нататък жената и котката стават неразделни и споделят всяка минута от ежедневието си.

a968dca6-bc06-c834-a5ad-dc9341cc29e0whitemanekicat.jp

Съвместният им живот е запечатан в снимки от внучката на Миса – фотографката Миоко Ихара. Тя е публикувала и книга-фотоалбум, съдържащ историята на двете приятелки в снимки. Каним ви да се порадвате на последните в галерията и на сайта на Миоко. Фотографиите говорят красноречиво за годините взаимно щастие на героите от Страната на изгряващото слънце :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 19.11.2012 | 19:19
    Страхотни фотографии! Ей това се казва спокоен и щастлив живот :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май