Ако някой ви отреже...

...не му се връзвайте твърде много
Ако някой ви отреже...

Да си го признаем – всеки от нас е бил отрязван някога от някого поради някаква причина. Животът от време на време ни поднася своето "не" под формата на уволнение, заяждане, раздяла с любим човек или... затворената врата на банката. Разнообразни откази можем да изброяваме от днес до неделя. По-важното сега обаче е да си изясним: как да се справим с неприятното чувство, което ни връхлита след поредния провал.

На първо място, във всяка една ситуация се подготвяйте по най-добрия начин, за да ви се случат само хубави неща, но никога не забравяйте да гледате трезво на живота. Тоест, ако има вероятност да загубите надпревара, интервю или каквото и да било друго събитие със състезателен характер, имайте го наум.

Не бъдете негативни, но и не летете в облаците, преди да сте финиширали. Просто вярвайте, че ще ви се случи най-хубавото, но бъдете готови и за най-страшното. По този начин накрая, в случай на загуба, тя няма да ви се стори твърде горчива.

В случай, че поради някаква причина все пак не сте могли да се подготвите за лош изход, пробвайте да намалите негативите, като не мислите за случилото се. Изживейте загубата, като след това забравите за неприятностите. Или още по-добре – изживейте загубата, вземете си поука за следващия път, забравете за случката и карайте напред. По-здравословна формула от тази май човечеството не е измисляло от векове :)

И на последно място, понякога може просто да посрещнете неуспеха с усмивка. Тъй или иначе обстоятелствата вече са ви връхлетели – по-добре е за самите вас да прегърнете лошите последици, без да се тормозите. "Всяко зло за добро", "Нищо, другия път ще се справя" или "И това ще мине" в този контекст са добри жизнени философии, които ще ви помогнат да се справите със стреса от неудачите.

А сега ви пожелаваме много успехи и усмивки в днешния дъждовен, но прекрасен ден!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април