Happy feet 5

Освежаващ масаж за стъпалата =)
Happy feet 5

Най-важното

Въпросният масаж става и с обикновена бутилка за вода, добре охладена обаче :) 

Японците имат хубава традиция – мнозина от тях ходят боси на работното място. Което е чудесна практика (и едновременно антистрес терапия), от където и да я погледнеш. Особено през лятото. Защото през най-топлия сезон, макар и в отворени обувки, крачетата също се изморяват, потят се и изобщо... никак не им е лесно.

С други думи, не забравяйте да полагате грижи за летните си ходила! Нещо повече, масажирайте ги редовно. Така или така.

А само след снимка разстояние ще ви запознаем с поредния много готин метод за самомасаж. За да го приложите обаче, ще ви трябва едно кенче от газирана или от друга напитка. Важно е то да е хубаво охладено, току-що измъкнато от хладилната витрина.

inm.com

Как: сложете кенчето на земята и стъпете върху него. Започнете да го "търкаляте" от възглавничките на пръстите към петата. Ако усетите стегнати или болезнени точки, обърнете им специално внимание – фокусирайте се върху тях и разтривайте с кратки движения напред-назад, докато усетите облекчение.

Абсолютно лесна за реализация, въпросната терапия ще освежи стъпалата ви и ще ги накара да танцуват от щастие :) Е, пробвайте! И после споделете с нас впечатленията си. 

* Happy feet – "щастливи крака", в буквален превод от английски език. По едноименната анимация за пингвинчето-пътешественик 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април