3 причини да обичаме гушкането

Дори и през горещото време
3 причини да обичаме гушкането

Никога не ми е било трудно да го практикувам. Дали заради зодията ми ("рак", най-готината – бел. ред от автора), или причината е друга, прегръщането ми е специалност открай време :) Страшно държа на него и смятам, че въпросният акт на близост е лечебен по всички параграфи.

Но три от ефектите му са ми наистина любими:

Ето тези:

- Отпуска мускулите на тялото и елиминира стреса. Така да се каже, гушкането може да изиграе ролята на едно ефикасно разтягане. Особено ако се случи да го практикуваш с някой по-едър от теб човек или с... бяла мечка, например :)

Нещо повече, гушкаме ли, би било добре да масажираме и да галим с ръце гърба на другия - до пълен релакс, разбира се.

- На второ място, стимулира производството на чудесния серотонин, който се грижи за това да ни е приятно и щастливо. "Серотонирани", сме в по-добро настроение и сме още по-готови да раздаваме прегръдки.

- И последно: гушкането е споделяне и бягство от самотата. Колкото повече, толкова повече :)

Всъщност, някои специалисти препоръчват от 8 до 12 прегръдки на ден, които са достатъчни, за да си изиграят положителната роля. Така като изчислявам (предупреждавам, че не съм кой знае колко добра по смятането), на всеки час се пада по една. Така че захващайте се да компенсирате, в случай, че сте изостанали с бройката.

Заповядайте да се прегръщаме виртуално и във фен-страницата ни във фейсбук, макар че на живо ще е по-хубаво, прави сте.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април