Перфектни пози за лека нощ 3

Хъркаме по-малко, когато спим по корем
Перфектни пози за лека нощ 3

Сега точно мечтаем за... сиеста! С удоволствие бихме потънали в розови сънища след вкусния обяд. Уви, имали сме неблагоразумието да се родим в страна с умерен климат, в която въвеждането на следобедна дрямка е ... почти невъзможно.

Обаче, докато чакаме по-подходящо време за сънуване, може с вас отново да си поговорим за обичайните пози за лека нощ.

Нека видим колко полезно, например, е да се спи по корем?

Бъдете сигурни, че, ако всяка нощ избирате тази позиция за сън, вероятно ще хъркате много по-малко или въобще няма да хъркате. Защото лежейки с лице надолу, позволявате на дихателните си пътища да останат добре отворени. Това значително подобрява дишането.

Да прибавим също, че тази поза предоставя страхотна възможност за заемане на по-голямата част от леглото :) Колкото повече, толкова повече, нали?

За съжаление, спането по корем има и един сериозен недостатък. При него гръбначният стълб и вратът трудно могат да заемат неутрална позиция. Пробвайте да стоите с извита на едната страна глава в продължение на 15 минути – много е вероятно след това вратните ви мускули да са се схванали неприятно.

Все пак перфектната възглавница в този случай... е възможно най-тънката. Или направо действайте без възглавница. Така ще предотвратите излишното издигане на главата.

Е, ние започваме да опаковаме куфарите в пътуване към страната на сънищата. Ще се видим там, нали?

За още подходящи пози за сън, може да проверите тук!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април