Неделна терапия: четенето

Няма по-подходящ от днешния ден за заравяне в чудния свят на някоя книга
Неделна терапия: четенето
inm

Признавам си честно, че ми остава все по-малко време за четене. А това сериозно ме депресира. Тормози ме още и фактът, че ми се налага да чета предимно в трамвая, на път за работа и на връщане за вкъщи. Хваща ме яд, че винаги, когато става най-интересно, трябва да слизам от превозното средство...

А постоянното бръмчене на света около мен ми пречи да вникна напълно в концепцията на автора, да се потопя в магията на думите му.

Не знам как е при вас, но аз предпочитам да чета в седнало положение :) Тогава, когато около мен е тихо, спокойно и уютно. Когато няма кой непрекъснато да наднича в книгата ми...

Затова обичам неделите. Предоставят ми перфектни условия да прескачам в редовете на някоя творба и да забравям за всичко: за студа навън, за утрешния работен понеделник, за следващата натоварена седмица.

Завита с пухкаво одеяло и сгушена на топло, сякаш се пренасям в друго измерение, в друга епоха – много е приятно, по дяволите!

Та, съветвам ви да изпробвате тази антистрес терапия днес. Тя ще ви накара да се почувствате страхотно, препълнени с емоция, без дори да сте прекрачвали прага на къщата си.

Нещо повече, споделете четенето с любими хора, защото така е още по-хубаво.

758552inm

Желая ви прекрасна неделя!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май