Креативността 2

Да събудим творческия си потенциал и да преборим стреса с пластилин
Креативността 2

Най-важното

Пластилинът е изработен от няколко вида безвредни соли със сложни имена + вазелин, а в съвременния си вид съдържа и други съставки.

Измислен е от английския учител по изобразително изкуство Уилям Харбът през далечната 1897 година. Мистър Харбът искал да измайстори материал, подобен на глина, който обаче не изсъхва, изложен на слънце или на други климатични условия. И успял :)

Така, без дори да подозира, направил много деца и възрастни щастливи...

След като сладката ни колежка Мирела Миладинова ви обясни, тук, що е креативност, днес ще си позволя да продължа темата :) Основно по две причини. Тези:

Първо, защото самата аз трудно мога да си представя живота без този ценен вътрешен потенциал, който, за щастие, всички притежаваме. И, второ, защото измислих един прекрасен начин да го поддържам в себе си и да го развивам непрекъснато. Бързам да го споделя с вас.

Е, да, прави сте - правилната дума не е "измислих". Всъщност, взех въпросния метод назаем от децата, които, съгласете се, са неуморни в творенето на щуротии. Няма да увъртам повече, той се нарича...

П-л-а-с-т-и-л-и-н

inm.comТочно така, изобщо не се шегувам. Пригответе се да се изцапате хубавичко с глиноподобния материал, приятели! Защото си заслужава, няма майтап.

За целта, купете достатъчно количество пластилин или вземете под рента този на малкото си братче, племенницата, детето или внучето си.

Започнете да оформяте различни фигурки: цветя, слънца, животни, хора, къщички... Направете нещата, които ви липсват в живота – новата кола, например. Вложете въображение и създайте един пъстър и забавен свят, на който се радвайте от сърце.

Въпросната ръчна работа не само ще активира творческите ви умения. Тя е своеобразна антистрес терапия, от където и да я погледнете. И съм убедена, че ще ви отърве от натрупаното напрежение за нула време.

Е, пробвайте! Задължително снимайте произведенията си и пратете снимките, за да им се порадваме и ние :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май