Фреш

Казват, че в този живот има само две неизбежни неща - смъртта и данъците. Ние бихме добавили - и...

Казват, че в този живот има само две неизбежни неща - смъртта и данъците. Ние бихме добавили - и понеделниците :)

Някои хора обаче са уверени, че едно от изброените може да бъде поправено и в случая става дума за смъртта. Това би трябвало да е възможно с помощта на криониката - науката за нискотемпературното съхраняване на хора и животни, чийто живот не може да бъде поддържан от съвременната медицина.

Криоконсервацията на хора или големи животни е необратима с днешната технология, но надеждата е, че в бъдеще ще бъде възможно не само тяхното размразяване, но и лечението и съживяването им.  

Обосновката на криониката е че хора, които се считат за мъртви според модерните легални и медицински определения за смъртта, може да не са задължително мъртви според по-строгото определение на окончателната смърт. Предполага се криоконсервираните хора могат някой ден да бъдат съживени, използвайки напредналата технология на бъдещето.

Понастоящем има около 270 криоконсервирани мъртъвци, които "чакат" момента на своето съживяване. И докато неговото настъпване в никакъв случай не е сигурно, то няма съмнение по въпроса, че петъкът е само на пет дни от днес. Ето защо ние предпочитаме да очакваме по-скоро него :)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април