Фреш

Винаги сме обичали да казваме, че няма такова нещо като управление на времето - всички ние...

Винаги сме обичали да казваме, че няма такова нещо като управление на времето - всички ние разполагаме с 24 часа на денонощие и единственото, което можем да управляваме, е собствените си действия в рамките на този времеви диапазон. 

Отваряме дума за това, понеже днес попаднахме на една забележителна инфографика, демонстрираща как различни корифеи на науката и изкуството са подреждали дейностите си, за да отпечатат имената си с дебели червени букви на картата на историята. 

Става дума за хора като Лудвиг Ван Бетховен, Волфганг Амадеус Моцарт, Томас Ман, Зигмунд Фройд, Имануел Кант, Джон Милтън, Оноре дьо Балзак, Виктор Юго, Гюстав Флобер, Чарлз Дарвин, Пьотър Илич Чайковски и др. 

В нея всеки ден е изобразен като непрекъснат 24-часов цикъл (полунощ е на мястото на 12 часа, а обяд - на мястото на 6 часа), където с различна цветова кодировка са отбелязани различните видове дейност - работа, сън, движение, социални дайности и хранене и др.

Отделете си време, за да ги разгледате и съпоставите и ще видите, че някои от тези гении са работили рано сутрин, други явно са били по-продуктивни през нощта. Мнозина от тях са започвали деня с кафе и са (зло)употребявали тютюн и алкохол. Забележително е, че почти всички са практикували някаква форма на тренировки, било то гимнастика или енергични следобедни разходки. 

Вашият режим доближава ли се до някой от описаните на графиката?

Детайлен неин вариант можете да видите тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май