Знаете ли, че...

Фантазията може ли да повлияе върху килограмите ви?!Ако отговорът е "Не" със сигурност ще ви е...

Фантазията може ли да повлияе върху килограмите ви?!

Ако отговорът е "Не" със сигурност ще ви е интересно да узнаете, че менталното ви състояние е от изключителна важност за това как изглеждате и колко килограма сте!

Въображението и начина по който се виждате във фантазиите си определя дали ще качите тегло или ще го намалите. Мислите задействат рецепторите на глада, което може да ви накара да ядете повече или обратното да ви убеди, че сте сити. Съвсем наскоро Daily Mail оповести резултатите от проведените проучвания в тази сфера.

Смятате ли, че не са прави?

Ето и доказателството: например представете си любимата пица, а сега визуализирайте как излиза топла, топла от пещта в пицарията и как сладко я похапвате с чаша студена бира. Дояде ви се, нали?

Ето и друга ситуация: намирате се в ресторант и пред вас поставят голяма салата, за която още от самото начало сте напълно убедени, че не можете да изядете цялата, защото е над възможностите ви. И наистина, още преди да сте стигнали дори до половината от количеството на салатата се чувствате сити.

Според проведените прочувания, именно нагласата ни и фантазията е тази която диктува телесното ни тегло и дисциплината, която сме склонни да следваме по отношение на хранене, диетичен план и дори тренировки. Изследователите наблюдавали огромен брой хора, които се хранят здравословно, спортуват редовно и се радват на красиви тела – всички те до един споделят, че визуализират всекидневно с какво се хранят, какво пият, как тренират и най-важното - как изглеждат телата им. Включително и това, че съсредоточават вниманието си върху всяка отделна мускулна група.

За разлика от тях – другата група от хората страдащи от наднормено тегло споделят, че обикновено непрекъснато мислят за ядене като визуализират вредните храни, от които пълнеят, но се насилват да се хранят здравословно. Не вярват, че физическото натоварване може да им помогне кой знае колко и съответно резултатите са налице - невъзможност за сваляне на килограми въпреки диетите и движението.

Учените не могат на 100% да си обяснят този феномен, но смятат че поддържането на желанието на ментално ниво ни влияе до голяма степен и на физическо, като на първо място пълните хора не издържат на ограниченията и са изкушени от любимите си вредни храни, а слабите не могат да си позволят да си разрушат режима, защото те вече се виждат в мислите си с перфектна фигура.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май